Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Smaakfilters voor leidingwater verminderen het overmatige gebruik van plastic flessen

Durlem_Kitchen_vslim_guy
Durlem gaat er prat op aan iedere klant een ‘zacht water’-oplossing te kunnen bieden.

Tekst | Kris Vandekerckhove

Beeld | Durlem

27 april 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Durlem werd opgericht in 1972, als rechtsreeks gevolg van de ontwikkeling van een unieke stuurklep voor waterontharders van twee vooruitziende ingenieurs. En zo is het bedrijf uit Hermalle-sous-Argenteau al bijna 50 jaar de fabrikant van zuinige en ecologische waterontharders, met een strikte ‘Made in Belgium’-stempel.

Durlem gaat er prat op aan iedere klant een oplossing te kunnen bieden op het vlak van water­ontharders, osmosetoestellen, filters en andere water­behandelins­producten. De activiteiten van het ambitieuze bedrijf is tweedelig. Een gedeelte distributie met een zeer uitgebreid partner­netwerk en de dienst na verkoop. Die laatste wordt volledig door Durlem zelf beheerd. De kleine twintig technische mede­werkers, die natio­naal actief zijn, zorgen voor een optimale dienst­verlening én snelle interventies. In 2020 alleen al waren het er meer dan 25.000. Denk hierbij aan gratis indienststelling, afregeling van toestellen, onderhoud, assistentie, …

De waterontharders worden volledig gefabriceerd in de eigen fabriek.

De boost in de ontwikkeling

Ondertussen heeft het bedrijf een grondige meta­morfose onder­gaan en telt momenteel zo’n 36-tal mede­werkers. Dit dankzij de interne knowhow, het dynamisme van een gedreven ploeg mede­werkers en een groot aantal regionale partners (Afelio, IOL, …). Als speerpunt schuift het bedrijf resoluut het VI-gamma vooruit. De waterontharders worden volledig gefabriceerd in de eigen fabriek en ze beschikken over een buitengewone degelijkheid én uiterst laag water, zout – en stroomverbruik in vergelijking met andere bestaande waterontharders op de markt. 

De apparaten zijn ook beschikbaar met een VI-Connect-app. Indien het zoutniveau te laag is of een anomalie wordt vastgesteld, wordt de gebruiker onmiddellijk op de hoogte gebracht. De app kan ook alarmsignalen en diagnoses verzenden naar een Durlem-specialist.

Toekomstperspectieven

De voorspellingen in het veranderende gedrag van de consument – online verkoop, leasing van toestellen, gefilterd leidingwater als drink­water, … – bieden mooie uitdagingen voor het Belgische bedrijf. Zo lanceerde Durlem een gamma drink­fonteinen, een brede waaier aan smaak­filters voor leidingwater, de connectiviteit van de waterontharder en de creatie van een numeriek platform voor distributie en diensten. Een mooie toekomst voor zacht water ‘Made in Belgium’ en dus voor Durlem.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details