NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Snel en foutloze aansluiting met op maat gemaakte elektrische kasten
Een succesvolle installatie moet snel en foutloos zijn. GESIS® RAN kan daarbij helpen.

Snel en foutloze aansluiting met op maat gemaakte elektrische kasten

Met de elektrische verdeelkasten GESIS® RAN zet Wieland Electric in op het gebruiksgemak van de installateur. Deze grotendeels geprefabriceerde verdeelkasten zorgen voor een belangrijke optimalisatie van het bouwproces en een grote tijdwinst voor de elektrotechnische vakman. 

Maatwerk staat voorop in vele productinnovaties van Wieland Electric. GESIS® RAN past moeiteloos in dat plaatje. Koen Notelaers, Sales Director Building Solutions BeLux bij Wieland Electric legt uit: “Onze doelstelling is om al onze materialen stekerbaar uit te voeren, dus reeds op voorhand uitgevoerd met de nodige connectoren. Wat er al dan niet in de kast voorzien moet zijn, bekijken we in samenspraak met de klant.” Belangrijk daarbij is dat de kast ook modules en materialen van andere fabrikanten kan bevatten. Deze flexibiliteit laat toe om aan specifieke vragen van de klanten te voldoen.

‘Onze doelstelling is om al onze materialen stekerbaar uit te voeren, dus reeds op voorhand uitgevoerd met de nodige connectoren.’

Snel en foutloos

Met GESIS® RAN speelt Wieland Electric in op de noden van de moderne installateur: een succesvolle installatie moet snel en foutloos zijn. “De installateur heeft vandaag de dag geen andere keuze. Er is geen tijd op de werf, en elk installatiebedrijf zoekt naar technisch onderlegde én betaalbare vakmannen”, gaat Notelaers verder. “Elke seconde telt, en dus gaat de installateur op zoek naar materialen die snel en met een minimaal risico op fouten geïnstalleerd kunnen worden. Laat dat net onze grote troef zijn: de eventuele meerkost in aankoop wordt over het hele projectverloop sowieso ruimschoots teruggewonnen, wanneer je rekening houdt met de installatietijd en bijhorende personeelskosten.” 

‘De filosofie van GESIS® RAN: één centraal energiedistributiesysteem in combinatie met verschillende verdeelkasten per niveau of zone. Van daaruit vertrekken dan de nodige kabels.’

Decentraal installeren

De GESIS® RAN-kasten komen vooral van pas in grote projecten, zoals kantoorgebouwen of ziekenhuizen. De tweede unieke eigenschap van de verdeelkasten is daar onlosmakelijk mee verbonden. “Met GESIS® RAN zetten we in op decentrale installaties”, zegt Notelaers. “Het klassieke verhaal van de elektrische installaties is stilaan uitverteld – één grote installatie beneden in de kelder, van waaruit honderden kabels vertrekken doorheen het hele gebouw. Derge­lijke installaties zijn duurder op vlak van materiaalgebruik, de installatietijd ligt hoger en er is een hogere brandlast. Bij GESIS® RAN ligt de filosofie anders: één centraal energie­distributiesysteem in combinatie met verschillende verdeelkasten per niveau of zone. Van daaruit vertrekken dan de nodige kabels.”

Deze visie sluit nauw aan bij de opmars van smart buildings. De transformatie naar slimme gebouwen vereist immers flexibele, op commu­nicatie gebaseerde systemen en producten. “Zo is het veel eenvoudiger om allerlei tech­nieken en modules aan te sluiten – denk maar aan zonwering en bewegingsdetectoren. In elke kast, per zone, zit een module die KNX-programmeerbaar is”, aldus Notelaers.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details