NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Snelle, eenvoudige en efficiënte perskoppelingen

Snelle, eenvoudige en efficiënte perskoppelingen

De professionele producten en systemen van COMAP bieden een antwoord op alle problemen in verband met sanitair, verwarming, airconditioning, waterkwaliteit en sanitair kraanwerk. Zo bevat het aanbod een volledig gamma vloerverwarming en kraanwerk voor radiatoren. Daarnaast lanceerde COMAP dit jaar de derde generatie MultiSkin perskoppelingen voor meerlagenbuizen.

Sinds 1947 behoort COMAP tot de meest gerenommeerde merken op het vlak van verwarming en sanitair. Zo zijn de koppelingen van de merken MultiSkin, de thermostaatkranen van SAR en de thermostaatkoppen van SENSO echte referentieproducten voor de bouwprofessional.

COMAP heeft de perskoppelingen voorzien van enkele speciale eigenschappen die corrosie tegengaan.

 

Het belang van een goede perskoppeling valt niet te onderschatten, zegt Frédéric Boels, Marketing Manager bij COMAP: “Een installateur verwerkt op elke werf tientallen perskoppelingen, soms ook in inbouw bij muren of vloeren. De belangrijkste vereiste is de garantie op een lekvrije verbinding.”

Het gamma meerlagenbuizen van COMAP is geschikt voor toepassingen in sanitaire oplossingen en in centrale verwarmings- en airconditioningsinstallaties. De MultiSkin meerlagenbuizen zijn in verschillende diameters beschikbaar. Dankzij hun kern van aluminium zijn ze bestand tegen extreme temperaturen en druk. De sluiklastechniek van deze kern garandeert een homogene dikte en een maximale zuurstofafdichting over de volledige lengte van de buis. De dikte van de aluminium laag garandeert de vormvastheid van de buis. De meerlagenbuizen zijn in verschillende configuraties beschikbaar: onbeschermd, met mantelbuis, geïsoleerd en gekoppeld.

MultiSkin perskoppelingen

Om de meerlagenbuizen snel, eenvoudig en efficiënt te koppelen, lanceerde COMAP dit jaar de derde generatie MultiSkin perskoppelingen. Deze perskoppelingen voor meerlagenbuizen combineren alle eigenschappen van kunststof en metalen oplossingen. Dankzij deze perskoppelingen kan een koppeling in 7 seconden tot stand worden gebracht, en dit zonder de risico’s die gepaard gaan met lassen.

Om de meerlagenbuizen snel, eenvoudig en efficiënt te koppelen, lanceerde COMAP dit jaar de derde generatie MultiSkin perskoppelingen.

 

De Visu-Control®-ring, die kan worden losgemaakt, geeft een directe visuele en tastbare perscontrole. Doordat de gleuf in de persbek altijd perfect op de Visu-Control®-ring de juiste onverschuifbare positie inneemt gebeurt de persing altijd op de juiste plaats. De koppelingen zijn eveneens
voorzien van een beschermingsdop waardoor het binnendringen van onzuiverheden tijdens het opslagen verhinderd wordt.

COMAP heeft de perskoppelingen bovendien voorzien van enkele speciale eigenschappen die corrosie tegengaan. De inox pershuls speelt hierin een belangrijke rol. Bovendien zijn de perskoppelingen vertint aan de binnen- en buitenzijde. Ook dit biedt bescherming tegen corrosie. Zo kan de koppeling perfect worden ingebouwd in de dekvloer of de muur, zonder deze bijvoorbeeld in tape te moeten inwikkelen.

Hoog werkcomfort

De meerlagenbuizen bieden een hoog werkcomfort, zijn makkelijk te vervoeren, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien kunnen ze met de hand gebogen worden. Dat maakt het eenvoudiger om snel te plaatsen.

Door middel van een buissnijder wordt de meerlagenbuis op de juiste lengte afgesneden. Met het kalibreergereedschap van COMAP wordt de buis weer rond gemaakt en met een schuine
kant voorzien. Nadien wordt de meerlagenbuis met een licht draaiende beweging tot voorbij het kijkvenster in de perskoppeling gebracht. De installateur kan nu persen en nadien de Visu-Control®-ring verwijderen (optioneel).

COMAP speelt ook in op de digitale evolutie, met de MyCOMAP applicatie.

 

MyCOMAP

COMAP speelt ook in op de digitale evolutie, met de MyCOMAP applicatie. Zo kunnen de producten van COMAP aan de hand van de applicatie correct worden ingeregeld, dankzij gegevens over de installatie zoals het debiet, het vermogen of de Kv-waarde. Met deze parameters kunnen de handbediende kranen, thermostaatkranen, de regelbare koppelingen en de strangregelventielen ingesteld worden. Via instructievideo’s krijgt de installateur heldere uitleg over aansluitkoppelingen, verwarming, regelsystemen en waterbehandeling.

Ook offline voorziet COMAP heel wat ondersteuning voor de installateurs. Zo organiseert het bedrijf in de COMAP ACADEMY in Dworp op regelmatige tijdstippen praktijkgerichte opleidingen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details