NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Soepel verloop van bouwprojecten dankzij passieve brandwerende assortiment

Soepel verloop van bouwprojecten dankzij passieve brandwerende assortiment

Toch was het tijd voor een upgrade van dit assortiment. Onder de naam ‘Bostik Fire Protect’ heeft dit vorm gekregen. 

Bostik Fire Protect is een prachtig voorbeeld van het “nieuwe” Bostik. Het concept bundelt de kennis van het passieve brandwerende Zwaluw-assortiment van het voormalige Den Braven en de allerbeste producteigenschappen. Zo ontstond een heel nieuw en zeer compleet concept rondom passieve brandwerende producten. Nick Haring, Business Developer en verantwoordelijk voor het brandwerende assortiment, licht toe: “Het nieuwe Bostik Fire Protect assortiment is internationaal gelanceerd, in plaats van enkel in de Benelux. Dat heeft twee belangrijke voordelen: we zijn veel breder gecertificeerd en door de schaalvergroting zijn we ook nog eens aantrekkelijker in prijs.”

Waarom Bostik Fire Protect?

Passieve brandveiligheid speelt in de bouw een steeds belangrijker rol, zowel in nieuwbouw als renovatie. Daarom besloot Bostik zich nog sterker te concentreren op productontwikkeling en certificering voor dit marktsegment. Bostik Fire Protect is een compleet, volledig gecertificeerd assortiment passieve brandwerende producten voor gebruik in bewegende voegen, verbindingsvoegen, openingen en oppervlakte-penetraties tussen brandcompartimenten (EN 1366-3 & EN 1366-4).

‘Naast onze uitgebreide catalogus, installatie-instructies en trainingen, begeleiden we ook projecten van begin tot eind.‘

Open kaart

Bostik Fire Protect onderscheidt zich in de markt door de toegankelijkheid. Alle certificaten en documenten van de producten, zijn direct online te raadplegen op www.bostikfireprotect.nl. “Bij andere leveranciers is dat niet altijd het geval”, vertelt Nick Haring. “Doordat de aannemer meteen zelf de documenten op onze website kan bekijken, laten we zien dat wij graag open kaart spelen. Dat is niet alleen goed voor het vertrouwen, maar ook voor de snelheid en het soepele verloop van een project.”

Wat is passieve brandwerendheid?

Tijdens de bouw van een object zijn passieve brandwerende producten de belangrijkste middelen die een aannemer gebruikt om in geval van brand de verspreiding van vlammen, hitte en rook te beperken. Dat verhoogt de brandveiligheid van een gebouw substantieel. Bij de juiste toepassing voldoen de producten van Bostik Fire Protect aan de wettelijke basisvereisten voor compartimentering. Ze dragen bij aan de structurele stabiliteit van een gebouw, waardoor mensen de tijd hebben om veilig uit een gebouw te komen in geval van brand. Passieve brandwerendheid beperkt de verspreiding van vuur en rook en zo de overdracht en flashover van vuur tussen compartimenten.

Bij de juiste toepassing voldoen de producten van Bostik Fire Protect aan de wettelijke basisvereisten voor compartimentering.

Begeleiding van begin tot eind

Om erop toe te zien dat de brandcompartimenten daadwerkelijk voldoen aan alle eisen, zet Bostik zwaar in op het delen van kennis. Nick Haring: “Naast onze uitgebreide catalogus, installatie-instructies en trainingen, begeleiden we ook projecten van begin tot eind. Dat betekent dat ik in de beginfase van een project inventariseer wat er moet gebeuren en daarna op locatie uitleg van de producten geef. Dit is nodig voor de garantie die we op onze Bostik Fire Protect producten geven. Die garantie is enkel geldig bij correcte verwerking van de producten. En mocht het nodig zijn, kan een aannemer een certificaat van de productgarantie direct overleggen met de opdrachtgever. “   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details