NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Sonepar België verkoopt aandelen in Eltra nv en Elar bv aan Heylen Group

Sonepar België verkoopt aandelen in Eltra nv en Elar bv aan Heylen Group

Sonepar België heeft zijn aandelen in Eltra nv en Elar bv verkocht aan Heylen Group, onder voorbehoud van goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit. De verkoopovereenkomst werd ondertekend op 11 maart 2020.

Eltra nv heeft als activiteit de distributie van elektrisch doe-het-zelfmateriaal. De beslissing komt er omdat Sonepar Group en Sonepar België zich verder willen richten op de strategische core activiteiten, waar de DIY-markt niet meer toebehoort.

Toch is het onze intentie om Eltra nv verder te laten groeien. We zijn er sterk van overtuigd dat Heylen Group meer zal kunnen investeren, zodat de toekomst van zowel personeel als klanten van Eltra verzekerd is.

Sonepar België ziet in Heylen Group dan ook een gunstige toekomstige aandeelhouder. Mede omdat het bedrijf met roots in Antwerpen actief is in logistiek, retail en vastgoed, past deze overname goed in hun strategie.

Heylen Group brengt het dossier voor de Belgische mededingingsautoriteit. Eind maart – begin april wordt de feedback verwacht.

Eltra NV

Eltra nv is sinds 1954 dé referentie in elektrisch doe-het-zelfmateriaal. Vanuit hun logistiek centrum in Temse leveren ze een breed assortiment producten aan meer dan 1000 DIY-winkels in België, Nederland en de rest van Europa. Eltra nv en Elar bv stellen 91 mensen te werk, en realiseren een jaaromzet van 65 miljoen euro.

Sonepar België

Sonepar is een onafhankelijk familiebedrijf met wereldwijd marktleiderschap in B-to-B-distributie van elektrische producten, oplossingen en aanverwante diensten. Door klanten te helpen in een breed scala aan markten en gebruik te maken van de vaardigheden en passie van de 48.000 medewerkers, heeft Sonepar een omzet van €24 miljard.

Via een dicht netwerk van 145 operationele bedrijven in 48 landen en 5 continenten en de ontwikkelde digitale oplossingen levert de Sonepar Groep elke dag een betere service en nauwere klantrelaties. Sonepar heeft de ambitie om “La Référence” te worden – de standaard voor al haar stakeholders.

Heylen Group

Heylen Group is een familiale investeringsholding die wereldwijd investeert in ambitieuze bedrijven en ondernemers. Sinds de start in 2000 is het bedrijf uitgebouwd tot een overkoepelende groep met 28 bedrijven actief binnen 10 verschillende sectoren. Met vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Italië en Finland is de groep ook internationaal actief.

Heylen Group kiest uitdrukkelijk voor een ‘buy and build’-strategie: wat wordt gekocht wordt verder uitgebouwd en dat zowel via organische groei, als via strategische overnames. Door middel van innovatie, internationalisatie en operationele ambitie wordt de focus gelegd op langetermijninvesteringen. Heylen Group is vastberaden om krachten te bundelen en de ondernemersgeest van elke partner te stimuleren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details