NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Soudal realiseert duurste overname ooit in volle Corona crisis

Soudal realiseert duurste overname ooit in volle Corona crisis

In Sharjah/Dubai neemt de Turnhoutse producent van lijmen, mastieken en PU schuim het bedrijf Al Muqarram Insulation Material Industry LLC over, een familiale bedrijvengroep bestaande uit 3 ondernemingen met 2 productievestigingen. 

Al Muqarram Insulation Material Industry LLC is heeft productie-eenheden op twee plaatsen binnen de Emiraten: in Sharjah en Umm Al Quwain, met in totaal 250 werknemers. Het bedrijf, opgestart in 1999, produceert een aantal merken waaronder Dolphin als belangrijkste. In 2020 werd Al Muqarram genomineerd als één van de ‘Super Brands 2020’ en mocht de onderneming de prestigieuze ‘Sharjah’s Excellence Award’ in ontvangst nemen. 

Zowel qua productgamma als geografisch kent Al Muqarram een hoge complementariteit met Soudal. Het bedrijf staat commercieel zeer sterk in de Golf, Oost-Afrika en Zuidwest-Azië, wat voor Soudal weliswaar geen onbekende, maar wel minder ontwikkelde markten zijn. In het uitgebreide productgamma, met onder andere mastieken en schuimen, zitten een aantal producten die voor Soudal complementaire business zullen genereren, zoals tapes en bepaalde lijmen en aerosolen. 

Dirk Coorevits, CEO van Soudal en eerder deze maand voor de derde keer door Trends genomineerd voor Manager van het Jaar, is verheugd over de overname: “We zijn trots op deze nieuwe internationale acquisitie, ditmaal in een explosief groeiende bouwmarkt als het Midden-Oosten. De mission statement van Al Muqarram, ‘High quality at par with local standards’ sluit zeer goed aan bij Soudal’s ‘Think global, act local’. Ze zijn als lokale producent stevig verankerd in hun regio, wat blijkt uit de diverse ‘Civil Defense Certificates’ die het bedrijf op zijn naam heeft staan. Ook deze acquisitie sluit nauw aan bij onze internationale groeiambities en onze filosofie om te produceren in de nabijheid van de markt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details