NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Specialist in rookgassen investeert in toekomst
M&G Group wil een voorloper zijn in de energietransitie. Met de Delta Discovery Air bijvoorbeeld, een warmtepompbehuizing om op hellende daken te plaatsen.

Specialist in rookgassen investeert in toekomst

M&G Group, specialist in rookgasafvoer en ventilatie, ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. Investeringen in een nieuwe vestiging en in duurzame producten moeten de ambitie van het bedrijf onderstrepen. Dat doet het via de merken Burgerhout en Anjo.

M&G Group is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en productie van rookgasafvoer- en ventilatieproducten. Het bedrijf is een partner van vooraanstaande ketel- en venti­latie­fabrikanten en is wereldwijd actief op tien locaties in zeven verschillende landen. M&G Group biedt een compleet assortiment van alu­minium, roestvast staal en kunststof producten aan en doet dat voornamelijk via de merken Burgerhout en Anjo.

M&G Group biedt een compleet assortiment van aluminium, roestvast staal en kunststof producten aan en doet dat voornamelijk via de merken Burgerhout en Anjo.

Lange geschiedenis

Dat eerste merkt bestaat al sinds 1937 en focust op rookgasafvoer en luchtdistributie. “En daarbij zijn veiligheid en installatiegemak onze belangrijkste parameters,” zegt Yves van de Walle, key account manager bij M&G Group. “Dat zit verweven in al onze producten. Betrouwbaarheid en veilige producten die in veel situaties passen, dat is onze standaard.”

Zusterbedrijf Anjo is sinds 1964 een begrip in de markt van daktoebehoren in aluminium, kunst­stof en roestvast staal. Vanuit het Nederlandse Beverwijk ontwerpt het bedrijf innovatieve op­lossingen voor ventilatie, hemelwaterafvoer en rook­gasafvoer voor de Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse markt. “Met Anjo zijn we de marktleider op het gebied van plat­dak­ontluchting,” zegt Van De Walle. “We produceren het grootste deel van ons assortiment in Beverwijk zelf, waaronder de bekende Vent-Alu 3000 ontluchting met aluminium plakplaat voorzien van een kunststof of aluminium kap.”

Ambitie

Er beweegt wel wat bij M&G Group in België. Met de naamverandering van Isoleco naar M&G achter de rug zet de rookgasafvoer- en ventilaties­pecialist volop in op nieuwe investeringen. De twee productie­sites in Nederland – Assen en Groningen – zullen tot één vestiging samen­vloeien. De eerste spade voor dat project stak begin oktober al in de grond. M&G Group wil ook het markt­aandeel van Burgerhout en Anjo in België de hoogte in duwen en de organisatie tegelijk verder uit­breiden. “We zetten volop stappen op dat vlak,” zegt van de Walle. “Die ontwikkelingen tonen volgens mij goed aan dat er een positieve drive in het bedrijf zit en dat we ambitieus willen en kunnen zijn.”

Energietransitie & duurzaamheid

Die ambitie blijkt ook duidelijk uit de duurzame producten die M&G Group via Burgerhout en Anjo ontwikkelt. Het bedrijf wil een voorloper zijn in de energietransitie. Met de Delta Discovery Air bijvoorbeeld, een warmtepompbehuizing om op hellende daken te plaatsen met de mogelijkheid om een inspectie van binnenuit te doen.  Zo moet de onderhoudsmedewerker niet altijd het dak op. Of de doorvoerpakketten voor hellende daken met loodvervanger Leadax, waarmee M&G Group het bestaande productgamma verduurzaamt.

De nieuwe dubbelwandige, geïsoleerde en hersluitbare kabeldoorvoer van Anjo is opgebouwd uit herbruikbare metalen en kunststoffen en is geheel demonteerbaar.

Ook de nieuwe dubbelwandige, geïsoleerde en hersluitbare kabeldoorvoer van Anjo past in dat plaatje. Die is opgebouwd uit herbruikbare metalen en kunststoffen en is geheel demonteerbaar. Alle onderdelen zijn volledig te recyclen, met weinig tot geen verlies aan kwaliteit van de grondstoffen. Ze is leverbaar in de maten 60 en 100 mm, heeft een fraai uiterlijk en is makkelijk te openen en te sluiten. Ideaal als er achteraf kabels en/of leidingen door het dak gevoerd dienen te worden.

Totaalpakketten

Installateurs kunnen al die producten trouwens makke­lijk vinden. “We zitten overal,” zegt van de Walle. “In de HVAC-groot­handel, maar we zijn ook op ver­schillende niveaus partner van de dak­materialen­groot­handel. We hebben dus totaal­pakketten in de aan­bieden voor deze twee sectoren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details