NLFR

Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

Specialist in rookgassen verandert van naam en breidt gamma uit

Na 38 jaar vindt u de rookgasafvoerkanalen van Isoleco voortaan onder een andere naam: M&G Group. De vernieuwing opent perspectieven voor de firma. Zo zal het productgamma gevoelig worden uitgebreid.

De firma Isoleco bestaat al sinds 1982, en maakt sinds 2005 deel uit van M&G Group, een gevestigde waarde op internationaal vlak inzake rookgaskanalen. “Door de naam M&G ook te gebruiken, willen we de vruchten plukken van de sterkte van die naam”, geeft Luc Bal, Sales Manager bij M&G Group, aan. “We zullen voor­taan dus naar buiten treden onder deze naam, in binnen- en buitenland.”

compilatie-algemeen-inox-axioma-sfeer-foto-kopieren

De markt van rookgasafvoerkanalen is ingrijpend veranderd.

 

M&G Group

Bénédicte Guissard, Office Manager bij Isoleco: “Onze werking blijft dezelfde, maar deze wijziging laat ons wel toe om ons gamma gevoelig uit te breiden. Als Isoleco zijn we gekend voor ons eigen Axioma-pakket. Nu kunnen we ook andere productenpakketten van de M&G-Group aan onze klanten aanbieden. We willen steeds flexibel inspelen op vragen van de klant, en nu kunnen we bepaalde marktsegmenten nog beter bedienen. Zo zullen we ook het M&G-pakket aanbieden, een sterk merk dat nu al de Nederlandse markt bedient.”

Zo maakt het EasySafe-gamma, een modulair concentrisch en volledig kunststof rookgasafvoer­systeem, voortaan deel uit van het gamma dat M&G Group in België aanbiedt.

flex_buizen-compleet-2-kopieren

Het FLEX-gamma, beschikbaar in verschillende afmetingen.

 

Corona

M&G Group is klaar voor de toekomst, al blijft er natuurlijk nog een onzekere factor: het corona­virus. Luc Bal: “Ook wij hebben de crisis sterk gevoeld. Zeker de eerste golf en bijhorende lockdown hebben een grote impact gehad. We hebben het geluk dat we in een noodzakelijke sector actief zijn. Mensen kunnen niet zomaar zonder verwarming of warm water, dus als er een ketel in panne valt of renovatie gepland staat, is dat niet iets dat zomaar kan wachten.”

De markt van rookgasafvoerkanalen is ingrijpend veranderd. Vooral de samenstelling van materialen ziet er anders uit dan toen Isoleco bijna 40 jaar geleden begon. “Bij de start bestond nagenoeg ons volledige gamma uit metalen schouwen. Pas eind jaren negentig zagen we de vraag naar concentrische schouwen steeds verder toenemen”, zegt Guissard. “Dat heeft niets te maken met de populariteit van het materiaal, maar alles met de evolutie van de ketelmarkt. Een oude verwarmingsketel ontwikkelde rookgassen van om en bij de 250 °C. Dan is een metalen mantel een vereiste. Maar voor moderne condensatieketels, waar de rookgastemperatuur tot ongeveer 70 °C oploopt, is een schouw in kunststof een uitstekende toepassing”, voegt Bal eraan toe. Guissard: “Ook al zijn concentrische schouwen tegenwoordig in de meerderheid, toch zullen de metalen schouwen niet meteen verdwijnen. In delen van Wallonië is bijvoorbeeld geen aansluiting op het gasnet mogelijk, en dan moet men vaak een beroep doen op bijvoorbeeld hout of stookolie. Een inox-gamma aanbieden blijft daarom noodzakelijk.”

twinflex-geheel-kopieren

‘Ook al zijn concentrische schouwen tegenwoordig in de meerderheid, toch zullen de metalen schouwen niet meteen verdwijnen.’

 

Kwaliteitslabel

Begin oktober 2019 lanceerde Isoleco, samen met de andere belangrijkste Belgische invoerders en fabrikanten van rookgasafvoerkanalen, een charter én een kwaliteitslabel: Quality Chimney. Ook onder de nieuwe naam gaat het engagement voor een kwaliteitsvolle rookgasafvoer onverminderd verder. “Kwaliteit is essentieel in onze sector. We zien dat sommige klanten soms kiezen voor een goedkopere, inferieure oplossing, maar daar komen ze meestal wel op terug. Het belang kan niet genoeg onderstreept worden: rookgassen zijn een geur- en kleurloze sluipmoordenaar. Elk jaar zijn er nog veel teveel mensen die sterven door CO-vergiftiging. Werken met kwaliteitsvolle producten helpt zo’n drama’s mee vermijden”, ­besluit Luc Bal.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details