NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
SPIE Belgium installeert 252 nieuwe laders voor De Lijn

SPIE Belgium installeert 252 nieuwe laders voor De Lijn

In het kader van een in 2021 gesloten raamovereenkomst levert SPIE Belgium, de Belgische dochteronderneming van de SPIE Groep, onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie, 252 extra laders aan De Lijn, de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij, voor haar vloot van elektrische bussen en e-hybrides.

Bij De Lijn is de energietransitie volop aan de gang. Vorig jaar sloot de openbare vervoersmaatschappij een raamovereenkomst met SPIE-Ekoenergetyka, een nieuwe entiteit die ontstond na de fusie van SPIE Belgium en Ekoenergetyka, een Poolse onderneming die gespecialiseerd is in elektrische oplaadinfrastructuur. Deze overeenkomst omvat de levering, indienststelling en het onderhoud van laders voor elektrische en hybride bussen op de stelplaatsen van De Lijn. Sinds de ondertekening van de overeenkomst is al een eerste reeks laders geleverd, geïnstalleerd en in gebruik genomen.

Op basis van deze eerste succesvolle samenwerking plaatste De Lijn een nieuwe bestelling bij SPIE voor 252 extra laders voor haar stelplaatsen in onder andere Destelbergen en Genk. De ingebruikname van de laders is voorzien voor 2023-2024. Voor dit nieuwe project scoorden SPIE Belgium en Ekoenergetyka sterk op het gebied van totale eigendomskosten en technische kenmerken.

Voor Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn, is dit een belangrijke stap in de verduurzaming van het openbaar transport. “In ons streven om tegen 2035 volledig emissievrij openbaar busvervoer aan te bieden, is het voorzien van de nodige laadinfrastructuur een cruciale stap, waaraan SPIE Belgium en Ekoenergetyka een belangrijke bijdrage leveren.”

Hein Dirix, algemeen directeur bij SPIE Belgium, is blij met deze nieuwe opdracht bij De Lijn: “Dit soort projecten past perfect bij onze ambitie om actief bij te dragen aan de energietransitie die volop aan de gang is, terwijl we onze klanten helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.”

Ook Ekoenergetyka, een Poolse partner van SPIE Belgium, zet zich resoluut in voor een groenere toekomst. “Onze talrijke samenwerkingen zijn het beste bewijs van de kwaliteit van onze oplossingen en tonen ons dat de transitie naar CO2-vrij openbaar vervoer nu al een feit is. De laadinfrastructuur die wij ontwikkelen komt tegemoet aan lokale vereisten en is bruikbaar voor alle elektrische bussen op de markt. De omvang en uitvoering van het project van De Lijn vereisen de meest innovatieve laadoplossingen. Onze geavanceerde technologie en oplossingen zullen de ontwikkeling van emissievrij vervoer bij De Lijn blijven ondersteunen,” aldus Maciej Wojeński, medeoprichter van Ekoenergetyka-Polska S.A.

Met deze nieuwe opdracht voor De Lijn bevestigt SPIE Belgium haar aanwezigheid op de elektrificatiemarkt en blijft de onderneming haar technische expertise verder ontwikkelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details