NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
SPIE helpt VanderLande bij het verduurzamen van hun gebouwen

SPIE helpt VanderLande bij het verduurzamen van hun gebouwen

Duurzame samenwerking is meer dan onderhoud

De komende vijf jaar gaan SPIE en VanderLande het beheer- en onderhoudsbeleid van de gebouwgebonden installaties en de bijbehorende uitvoering ervan zo inrichten, dat er op natuurlijke en zakelijk verantwoorde wijze overgegaan wordt naar klimaatvriendelijk gebruik van de gebouwen op de Campus in Veghel. Het is één van de uitdagingen in de overeenkomst, die dit contract tot een duurzame samenwerking maakt.

VanderLande is wereldwijd een toonaangevende partner voor toekomstbestendige logistieke procesautomatisering in de sectoren warehousing, luchthavens en parcel. SPIE is verantwoordelijk voor de installaties van 16 gebouwen op de Campus van VanderLande in Veghel, met een totale oppervlakte van ongeveer 115.000 m².

De gebouwgebonden installaties zullen eerst in kaart worden gebracht om te zien waar geoptimaliseerd kan worden. Door de voorspelbaarheid in kaart te brengen zal de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de installaties aanzienlijk verbeteren, waardoor de bedrijfscontinuïteit van VanderLande wordt gewaarborgd. Door energieverbruik te identificeren en energiebesparende maatregelen te implementeren zal er een meer milieuvriendelijke bedrijfsvoering worden gerealiseerd.

“Daarnaast gaan we één geïntegreerd facility-team creëren, waarin alle kennis, expertise en middelen gebundeld zijn. Samen zullen zij synergievoordelen realiseren, processen stroomlijnen en communicatie verbeteren, waardoor er efficiënter wordt gewerkt en eventuele knelpunten sneller kunnen worden opgelost”, zegt Rens Polderdijk, Contractbeheerder SPIE.

SPIE en VanderLande maken gebruik van geavanceerde technologieën en systemen, zoals een geautomatiseerd monitoringssysteem dat real-time informatie verstrekt over de prestaties van de installaties. Rens: “Al deze ontwikkelingen dragen ertoe bij dat er meer inzicht komt in exploitatiekosten met betere investeringsbeslissingen op lange termijn. Daarmee staan alle seinen op groen om op natuurlijke, zakelijk verantwoorde wijze naar een net-zero carbon footprint te gaan.”

SPIE is de onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Alle 48.000 medewerkers zetten zich bij onze klanten in om ze te begeleiden bij de energietransitie en digitale transformatie door het adviseren, het ontwerpen, het bouwen en het onderhouden van energiezuinige en milieuvriendelijke installaties en fabrieken. SPIE genereert een omzet van ruim €8 miljard en een EBITA van €511 miljoen in 2022. Met bijna 6.000 medewerkers verspreid over 41 locaties, is SPIE Nederland de grootste multitechnische dienstverlener in Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details