Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Stabicad 12 focust op geïntegreerd rekenen, content en productiviteit

release-sc12

28 mei 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Stabiplan lanceert Stabicad 12: de nieuwste versie van de ontwerp- en rekensoftware voor de installatietechniek. Stabicad 12 bevat onder andere nieuwe features op het gebied van rekenen, sterk verbeterde hoogwaardige uniforme content en uitgebreide functionaliteit voor prefab en sparingen.

Sinds de overname door Trimble heeft Stabiplan beschikking over nog meer MEP-specialisten waardoor krachten gebundeld kunnen worden. Het resultaat: betere en uitgebreidere software voor u. Dat ziet u onder andere terug in de volgende nieuwe functionaliteiten.

Geïntegreerd berekenen
Alle werktuigbouwkundige berekeningen zijn volledig geïntegreerd in Revit. De belangrijkste nieuwe functies op het gebied van rekenen zijn:

 • Berekeningen kunnen nu ook op MEPcontent families uitgevoerd worden.
 • Circulatiesystemen kunnen nu in de tapwaterberekening ingeregeld worden.

Uniforme hoogwaardige content
De Revit families in Stabicad zijn weer verbeterd, waardoor deze beter aansluiten bij het Revit platform. Enkele voorbeelden van de vele verbeteringen:

 • De families zijn parametrisch, wat betekent dat ze niet meer gegenereerd worden en veel dimensieparameters bevatten. Zo kunt u deze parameters onder andere taggen of gebruiken in schedules.
 • Er zijn nieuwe informatie parameters toegevoegd. Enerzijds technische kenmerken, anderzijds classificatie parameters zoals IFC, OmniClass en ETIM waardoor de Stabicad families geschikt zijn om uit te wisselen.
 • Er zijn symbolische representaties toegevoegd voor alle elementen. Zo wordt de coarse view van het model een schematische weergave van het model.

Productiviteit

 • Prefab: aanmaken van prefab sets kan nu ook op basis van model lines.
 • Autodesk 2020 ondersteuning: Stabicad 12 is compatibel met de Revit en AutoCAD versies 2017 t/m 2020. Daarnaast werkt Stabicad LT nu op het gloednieuwe en sterk verbeterde Stabiplan CAD-platform 9
 • Oppervlakterapport luchtkanalen in AutoCAD: ook de oppervlaktes van appendages worden meegenomen in het rapport.

Samenwerken
Stabiplan heeft goed geluisterd naar Stabicad gebruikers bij de ontwikkeling van Stabicad 12. Roger Fuchs, Teamleider Product Management: “Stabicad 12 hebben wij niet alleen vóór onze gebruikers gebouwd, maar ook samen met hen. Door goed samen te werken met onze klanten zit Stabicad 12 vol features waarmee zij echt voordeel kunnen boeken. Dat samenwerken zien we overal terug: samenwerken met klanten via ideeën op de support portal BIMme, samenwerken via klanten feedback-dagen, maar ook samenwerken tussen software en hardware, zodat het ontwerp vertaald kan worden naar de realiteit.”

Met Stabicad 12 bent u klaar voor elk BIM-project. Kijk voor meer informatie op stabiplan.be/stabicad12.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details