Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

STIEBEL ELTRON presenteert veilige oplossing die voldoet aan strengere eisen

stiebel-eltron

21 maart 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Efficiënt en milieuvriendelijk koelmiddel zonder explosiegevaar

Hoewel er geen koelmiddelen uitdrukkelijk verboden worden, zullen alle leveranciers van warmtepompen ingevolge de EU-verordening nieuwe koelmiddelen moeten introduceren. Op ISH stelt Stiebel Eltron de eerste warmtepompserie voor die gebruikmaakt van R454C, een uiterst milieuvriendelijk koelmiddel. De fabrikant zal de serie in 2020 op de markt brengen. De nieuwe warmtepompen pakken bovendien uit met betere prestatiecoëfficiënten dan hun voorgangers en ze maken hoge flowtemperaturen mogelijk. Daardoor kunnen ze als alleenstaand systeem het hele jaar door hoge temperaturen garanderen voor de warmwatervoorziening en probleemloos voorzien in de behoeften van een appartementsgebouw. Ze zijn ook uitstekend geschikt om te worden ingezet bij renovaties en in radiatorverwarmingssystemen.

“Helaas is het niet mogelijk de koelmiddelen in beproefde productseries eenvoudigweg te vervangen door andere koelmiddelen,” legt dr. Kai Schiefelbein, Managing Director Technology bij Stiebel Eltron, uit. “Om nieuwe koelmiddelen te kunnen gebruiken, moeten er nieuwe koelcircuits worden ontwikkeld. Het is voor Stiebel Eltron een groot voordeel dynamische simulaties van koelmiddelcircuits te kunnen maken en daardoor het ontwerp van het koelmiddelcircuit al in een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces te kunnen voltooien.”

R454C heeft een aardopwarmingspotentieel (GWP-waarde) van minder dan 150 en draagt, wanneer het vrijkomt in de atmosfeer, minstens 10 keer minder bij tot het broeikaseffect dan de huidige koelmiddelen. Behalve een lage GWP-waarde biedt R454C ook nog andere voordelen,” legt dr. Schiefelbein uit. “Een daarvan is de veiligheid. R454C is vlamvertragend en houdt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld propaan, geen explosiegevaar in, ook niet bij de hantering of in geval van lekkage. De warmtepomp is bijgevolg gemakkelijk en veilig te installeren en te gebruiken, vooral ook wanneer ze binnen wordt opgesteld.” “R454C biedt ook een aantal andere voordelen,” legt dr. Schiefelbein uit.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details