NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stille en efficiënte ventilatie-oplossingen voor moderne woningen

Stille en efficiënte ventilatie-oplossingen voor moderne woningen

Met de BT 2.5F, BT 3.5F en BT 3.5S² ultimate beschikt Begetube over drie compacte, efficiënte en fluisterstille ventilatie-units, speciaal ontwikkeld voor residentiële gebouwen. Hun uitzonderlijke Erp-prestaties zijn het resultaat van een zeer doordacht ontwerp in combinatie met het gebruik van kwalitatieve componenten waaronder de zeer energiezuinige ventilatoren en een efficiënte warmtewisselaar. 

De BT 2.5F is vooral interessant voor appartementen vanwege zijn beperkte debiet (250 m³/h) en compactheid. De grotere types, zoals de BT 3.5F en de BT3.5S² ultimate units, zijn voornamelijk op de residentiële woningbouw gericht, dankzij een hoger debiet van 350 m³/h. De BT 3.5 S² ultimate onderscheidt zich met het grootste rendement (85%). Dit toestel leent zich op vlak van aansluitingsmogelijkheden bijzonder goed tot plaatsing op de vloer, omdat alle aansluitingen dan bovenaan zitten. De ‘flat’ uitvoeringen, zoals de BT2.5F en BT3.5F, kunnen in verschillende posities gemonteerd worden. Ook een plafondopstelling en een verticale en een horizontale muur- of vloeropstelling behoren tot de mogelijkheden. 

Optimale luchtstroom

Om de energie-efficiëntie van de toestellen te verhogen werden de ventilatoren ingebouwd in een ventilatorhuis, en werd veel aandacht besteed aan een optimale luchtstroom binnenin de unit. Om dit te bereiken bestaat de kern van de units uit geëxpandeerd polypropyleen. Dit materiaal laat zich bijzonder goed vormgeven en bezit bovendien ook nog geluiddempende eigenschappen. Tot slot zorgt de metalen omkasting van de units voor een verdere geluidsreductie en een kwalitatieve uitstraling. 

Standaard zijn de toestellen voorzien van een volledige (100%) zomerbypass, die in de zomer de verdere opwarming van de woning zal tegengaan. Het toestel kan worden bediend met verschillende draadloze 4- standenschakelaars met indicatieled voor het aangeven van storingen, filtervervanging,… Ook het aansturen van de unit met een bedrade schakelaar of via het domoticasysteem is mogelijk, evenals het aansturen van de ventilatie-unit op basis van de gemeten luchtkwaliteit door middel van CO2– of vochtsensoren (vraagsturing).

Filter

De aangezogen verse buitenlucht wordt standaard gefilterd door een G4-filter. Optioneel is ook een M5-filter verkrijgbaar. Zowel bij de filterlades als bij de volledige opbouw van de units is er bijzonder veel aandacht naar de lekdichtheid van het toestel gegaan. Zo zijn het externe en interne lek beperkt tot minder dan 1%, wat resulteert in uitzonderlijke prestaties. De filters moeten elke 3 maanden worden gereinigd en minstens 2 x per jaar worden vervangen.

De aansluitingen van de ventilatietoestellen zijn in kunststof of in EPP uitgevoerd (om condensvorming tegen te gaan), hebben een diameter van 150/160mm en zijn voorzien van een rubberen afdichting. Elke aansluiting is duidelijk benoemd, zodat het foutief aansluiten van het ventilatietoestel op het kanalennet uitgesloten is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details