NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stille vacuümontgasser verbetert efficiency van kleine en middelgrote installaties

Stille vacuümontgasser verbetert efficiency van kleine en middelgrote installaties

Vacuümontgassers voorkomen automatisch rendementsverliezen in verwarming- en koelinstallaties, waarmee ze zichzelf terugverdienen. Door voortdurend de druk te meten en op basis daarvan een centrifugaalpomp aan te sturen, is de SpiroVent Superior S250 van Spirotech een vrijwel geruisloze oplossing om de efficiency van kleine en middelgrote installaties te verbeteren.

Duurzame installaties

Consumenten en bedrijven kijken steeds kritischer naar de duurzaam­heid van installaties. Zowel bij de aanschaf ervan als tijdens de gebruiks­periode. Omdat lucht in het systeemwater de door­stroming en warmte­afgifte vermindert, is het belangrijk deze oorzaak van rendements­verlies te voor­komen. Vooral bij installaties die met lage temperatuur­verschillen werken, waar­onder vloer­verwarming en warmte­pompen, omdat deze er gevoeliger voor zijn. Omdat moeilijk te voor­spellen is waar lucht in de installatie zit, werkt een vacuüm­ontgasser effectiever dan een microbellen­luchtafscheider.

De SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een druk van 0,5 tot 2,5 bar.

Gepatenteerde Venturi Loop

De SpiroVent Superior S250 vacuüm­ontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een druk van 0,5 tot 2,5 bar, dus de kleine tot middelgrote installaties in de utiliteits- en woning­bouw. Dankzij de gepatenteerde Venturi Loop van Spirotech, bestaande uit een centrifugaal­pomp en een druk­verlagende vernauwing, wordt op een bijzonder stille wijze alle lucht uit een installatie afgevoerd. Het geluids­niveau is slechts 41 dB(A) en de ontgassings­capaciteit maximaal 74 l/u. De compacte SpiroVent Superior S250 heeft als af­metingen 524x386x252 mm (h/b/d) en weegt slechts 11 kg. 

Installatie- en beheergemak

Een SpiroVent Superior S250 verbetert niet alleen de prestaties van verwarmings- of koel­installaties, maar als gevolg van een betere water­kwaliteit dalen tevens de kosten voor onder­houd en reparaties. Verder is deze vacuüm­ontgasser met slechts twee slagen makkelijk te installeren, waarna een display de status van het ontgassings­proces weergeeft. Op basis daarvan kan de installateur zelf bepalen wanneer de unit stilstaat en wanneer deze moet ont­gassen. Om het beheer verder te vereenvoudigen, is de SpiroVent Superior S250 tevens aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem.

Samengevat is de nieuwe SpiroVent Superior S250 van Spirotech een bijna geruisloze, compacte en efficiënte oplossing voor installateurs om op­geloste lucht op een lage tempera­tuur te ver­wijderen en daarmee de installatie­prestaties bij klanten te verbeteren. Meer informatie hierover is te lezen op: www.spirotech.nl/s250.

Binnenaanzicht van de SpiroVent Superior S250.

Waarom Spirotech?

Als Helmonds familiebedrijf is Spirotech meer dan 50 jaar geleden als eerste in Nederland begonnen met het ont­wikkelen van lucht- en vuil­afscheiders voor systeem­water in verwarmings- en koel­installaties. De producten worden alleen geprodu­ceerd met hoog­waardig materiaal zoals messing, staal en de sterkste magneten. Omdat de hoogste kwaliteits­standaard wordt gehaald, biedt Spirotech tot wel 20 jaar garantie. Daar­naast is een aantal producten onafhankelijk getest door KIWA Gastec en zijn bewezen besparingen vastgesteld.

Internationale ketel- en warmtepomp­fabrikanten, installateurs en adviseurs realiseren zich dit en schrijven Spirotech dan ook al jaren­lang voor bij woning­bouw- en utiliteits­projecten. Naast lucht- en vuil­afscheiding biedt Spirotech onder andere ook drukbehoud, vacuüm­ontgassing, open verdelers en additieven aan. Water­analyses en adviezen op maat zijn mogelijk dankzij een uit­gebreid labora­torium in België. Dit alles maakt Spirotech tot marktleider en expert op het gebied van systeemwaterkwaliteit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details