NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stille vacuümontgasser ­verbetert ­efficiëntie van kleine en middelgrote installaties
De SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een druk van 0,5 tot 2,5 bar.

Stille vacuümontgasser ­verbetert ­efficiëntie van kleine en middelgrote installaties

Vacuümontgassers voorkomen automatisch rendementsverliezen in verwarming- en koelinstallaties, waarmee ze zichzelf terugverdienen. Door voortdurend de druk te meten en op basis daarvan een centrifugaalpomp aan te sturen, is de SpiroVent Superior S250 van Spirotech een vrijwel geruisloze oplossing om de efficiëntie van kleine en middelgrote installaties te verbeteren.

Consumenten en bedrijven kijken steeds kritischer naar de duurzaamheid van installaties. Zowel bij de aanschaf ervan als tijdens de gebruiksperiode. Omdat lucht in het systeemwater de doorstroming en warmte-afgifte vermindert, is het belangrijk deze oorzaak van rendementsverlies te voorkomen. Vooral bij installaties die met lage temperatuur­verschillen werken, waaronder vloerverwarming en warmtepompen, omdat deze er gevoeliger voor zijn. Omdat moeilijk te voorspellen is waar er lucht in een installatie zit, werkt een vacuümontgasser effectiever dan een microbellenluchtafscheider.

Gepatenteerde Venturi Loop

De SpiroVent Superior S250 vacuümontgasser is ontworpen voor een systeemvolume tot 5 m3 en een druk van 0,5 tot 2,5 bar, dus de kleine tot middel­grote installaties in de utiliteit- en woningbouw. Dankzij de gepatenteerde Venturi Loop van Spirotech, bestaande uit een centrifugaal­pomp en een drukverlagende vernauwing, wordt op een bijzonder stille wijze alle lucht uit een installatie afgevoerd. Het geluidsniveau is slechts 41 dB(A) en de ontgassingscapaciteit maximaal 74 l/u. De compacte SpiroVent Superior S250 heeft als afmetingen 524x386x252 mm (H/B/D) en weegt slechts 11 kg.

De SpiroVent Superior S250 van Spirotech is een bijna geruisloze, compacte en efficiënte oplossing voor installateurs om opgeloste lucht op een lage temperatuur te verwijderen.

Installatie- en beheergemak

Een SpiroVent Superior S250 verbetert niet alleen de prestaties van verwarming- of koelinstallaties, maar als gevolg van een betere waterkwaliteit dalen tevens de kosten voor onderhoud en reparaties. Verder is deze vacuümontgasser met slechts twee slagen makkelijk te installeren, waarna een display de status van het ontgassings­proces weergeeft. Op basis daarvan kan de installateur zelf bepalen wanneer de unit stilstaat en wanneer deze moet ontgassen. Om het beheer verder te vereenvoudigen is de SpiroVent Superior S250 tevens aan te sluiten op een gebouwbeheersysteem. Samengevat is de nieuwe SpiroVent Superior S250 van Spirotech een bijna geruisloze, compacte en efficiënte oplossing voor installateurs om opgeloste lucht op een lage temperatuur te verwijderen en daarmee de installatieprestaties bij klanten te verbeteren.

Waarom Spirotech?

Als Helmonds familiebedrijf is Spirotech meer dan 50 jaar geleden als eerste in Nederland begonnen met het ontwikkelen van lucht- en vuilafscheiders voor systeemwater in verwarmings- en koelinstallaties. De producten worden alleen geproduceerd met hoogwaardig materiaal zoals messing, staal en de sterkste magneten. Omdat de hoogste kwaliteitsstandaard wordt gehaald biedt Spirotech tot wel 20 jaar garantie. Daarnaast zijn een aantal producten onafhankelijk getest door KIWA Gastec en zijn bewezen besparingen vastgesteld. Internationale ketel- en warmtepompfabrikanten, installateurs en adviseurs realiseren zich dit en schrijven Spirotech dan ook al jarenlang voor bij woningbouw- en utiliteitsprojecten. Naast lucht- en vuilafscheiding biedt Spirotech onder anderen ook drukbehoud, vacuümontgassing, open verdelers en additieven aan. Wateranalyses en adviezen op maat zijn mogelijk dankzij een uitgebreid laboratorium in België. Dit alles maakt Spirotech tot marktleider en expert op het gebied van systeemwaterkwaliteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details