Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

Stookplaats-verbetering in de horeca is ‘hot’

DSC_0126

Tekst | Tekst Kris Vandekerckhove | Beeld Klima Vandenbroucke

Beeld | Klima Vandenbroucke

16 januari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Klima Vandenbroucke, de échte HVAC-totaalprojectspecialisten

Klima Vandenbroucke nv is een familiebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. Vakmanschap en service staat hier dan ook al vele decennia centraal. Het bedrijf uit Aalbeke startte als pure elektriciens en evolueerde over verwarming tot de HVAC-totaalprojectspecialisten die ze nu zijn. Het voordeel van het bedrijf is dat ze een complete installatie in functie van de klant kunnen aanbieden. Inclusief volledig geprogrammeerde sturing. Zowel voor particulieren als bedrijven. Bij die laatste gaat het dan vooral over volledige appartementsgebouwen en industrie, zoals commerciële ruimtes en fabriekshallen.

Klima Vandenbroucke zorgt bij zowat elke HVAC-installatie voor een – tot in de puntjes geprogrammeerde – PLC-sturing. Via dat systeem lost het bedrijf alle eventuele problemen vanop afstand op. Ventilatie, verwarming en koeling worden op die manier in één programma op maat gemaakt.

Organisch meegroeien

Pieter Vandeputte, zaakvoerder Klima Vandenbroucke: “We zijn voor­namelijk heel actief in de industrie, en dan nog vooral via een aantal vaste klanten. Eerst en vooral in horeca, waar we aan stookplaats-verbetering doen. Denk hierbij aan warmtekrachtkoppeling (wkk), waarmee tegelijkertijd warmte en elektriciteit wordt geproduceerd, met behulp van een motor op één brand­stof, fossiel of hernieuwbaar. Want iedereen wil die energiekosten natuurlijk afremmen. Voor een andere vaste klant doen we zowat alles voor een aardappelverwerkingsbedrijf. Met dat bedrijf zijn we vanaf het prille begin in zee gestapt en groeien we organisch mee.”

“We merken wel dat klanten veel beter dan vroeger weten wat er op de markt is, en ze bellen ons dan ook veel gerichter op. Het is dan aan ons om hun klantenverhaal te ‘vertalen’ naar een werkbare en voordelige oplossing. Wij kunnen dan ook de aanzienlijke ervaring van dit familiebedrijf in de schaal werpen. Voor de klant levert dit enkel maar voordelen op.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details