NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Stop verspilling van drinkwater met innovatief toiletsysteem
De zelfsluitende TEMPOFLUX 3-toiletkraan combineert het praktische met het esthetische.

Stop verspilling van drinkwater met innovatief toiletsysteem

Eén op drie toiletten met reservoir in publieke instellingen krijgt te maken met lekkages. Meestal zijn de lekken onzichtbaar en worden ze niet hersteld, wat leidt tot extreem hoge verspilling van drinkwater. Daarom biedt DELABIE de ideale oplossing: het toiletsysteem met directe spoeling. Dit systeem biedt heel wat voordelen zoals een verhoogde hygiëne dankzij het ontbreken van een reservoir, waardoor stilstaand water, en bijgevolg ook bacteriegroei, vermeden wordt. Bovendien hoeft de gebruiker niet meer te wachten totdat het reservoir opnieuw gevuld is want de spoeling wordt direct aangesloten op de waterleiding, waardoor er steeds water beschikbaar is. Er kan ook heel wat ruimte bespaard worden aangezien het voorwandsysteem erg compact is.  

Het grootste voordeel van het systeem met directe spoeling is dat het waterverbruik geoptimaliseerd kan worden. Het risico op lekkages wordt namelijk in sterke mate beperkt. Dergelijke lekkages zijn de belangrijkste oorzaak van verspilling van drinkwater en hoge waterrekeningen. DELABIE heeft ook een zogenaamde intelligente automatische spoeling ontwikkeld die de behoefte aan een klein of groot volume spoelwater detecteert, afhankelijk van het gebruik. Het waterverbruik wordt op deze manier afgestemd op de behoefte, verspilling wordt vermeden en de hygiëne blijft verzekerd.

De TEMPOFLUX 3 zelfsluitende toiletkraan.

Geen waterstagnatie

Bij toiletsystemen met reservoir ontstaat er altijd een zekere hoeveelheid stilstaand water. Dit vergroot de kans op bacteriegroei, vooral tijdens periodes wanneer het toilet weinig gebruikt wordt. Bovendien kan er kalk of vuil optreden, die eveneens een voedingsbodem voor de biofilm vormen. Biofilm is een geheel van micro-organismen – zoals bacteriën, algen of paddenstoelen – dat zich aan een oppervlak in contact met water vasthecht. 99,5 % van de bacteriën aanwezig in de installatie zitten in de biofilm, waar ze een gunstige omgeving vinden voor hun ontwikkeling. Een toiletsysteem met directe spoeling werkt zonder reservoir, waardoor bacterievorming vermeden wordt en een betere hygiëne verzekerd kan worden.

Net zoals de TEMPOFLUX 3 is deze TEMPOMATIC-toiletkraan met dubbele bediening uitgerust met een innovatief waterdicht systeem.

Direct beschikbaar

Dankzij de directe spoeling hoeft de gebruiker niet meer te wachten totdat het reservoir opnieuw gevuld is om een nieuwe spoeling te activeren. Het systeem is immers direct aangesloten op de waterleiding, waardoor er altijd water beschik­baar is en zonder problemen opeenvolgende spoelingen mogelijk zijn. Dit is bijzonder nuttig in publieke ruimten met hoge bezoekfrequentie.

Vandaalbestendig en onderhoudsvriendelijk

De spoelmechanismen van DELABIE zijn speciaal ontworpen voor intensief gebruik en zijn bestand tegen vandalisme. Minder defecten betekent ook minder risico op lekken, zodat er geen water verspild wordt. Zelfs een ogenschijnlijk klein lek kan op termijn voor een aanzienlijk onnodig waterverbruik zorgen. De spoelsystemen zijn ook onderhoudsvriendelijk: alle ingrepen kunnen langs de voorkant gebeuren. Het volstaat de afdekplaat te verwijderen om toegang te krijgen. Omdat er geen reservoir voorzien moet worden, gebeurt de montage sneller en eenvoudiger.

Een voorwandsysteem van DELABIE met de TEMPOMATIC-toiletkraan.

TEMPOFLUX 3 en TEMPOMATIC

De zelfsluitende TEMPOFLUX 3-toiletkraan voor directe spoeling past in de tijdgeest – designvol, laag geluidsniveau, hygiënischer en vooral beter bestand tegen intensief gebruik – en wordt daardoor onmisbaar in publieke ruimten. Die oplossing combineert het praktische met het esthetische: hoogwaardige afwerkingen, gebruik van edele materialen, gevarieerde vormen en texturen. 

De dubbele bediening 3l/6l laat toe de spoeling te optimaliseren en toch water te besparen. Het watervolume kan aangepast worden naar 2l/4l, waardoor de beste resultaten in milieukeurmerken kunnen behaald worden. Dankzij het anti­blokkeersysteem (AB) kan het spoelvolume beheerd worden, ongeacht hoelang de drukknop ingedrukt blijft. Het water loopt enkel als de drukknop losgelaten wordt. Op deze manier voorkomt TEMPOFLUX 3 dagelijks misbruik en verspilling. 

De soepele bediening zorgt voor comfort voor de gebruiker, zelfs tijdens piekmomenten. Het toiletsysteem met directe spoeling is zeer compact en neemt veel minder ruimte in beslag – wat een voordeel is bij het ontwerp van een gebouw – en kan zowel bij nieuwbouw als renovatie eenvoudig geïnstalleerd worden.

Een alternatief is de elektronische TEMPOMATIC-toiletkraan met dubbele bediening. Net zoals de TEMPOFLUX 3 is deze kraan uitgerust met een innovatief waterdicht systeem. De inbouw­doos kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden en de inbouwdiepte is regel­baar tussen 10 en 120 mm. De moderne afdek­plaat combineert design en vandaal­bestendigheid. De dubbele bediening beschikt over een intelligent spoelsysteem: het kan onderscheiden wanneer een kleine of grote spoeling nodig is. 

De spoeling van de dubbele bediening gebeurt op vraag met de drukknop of automatisch na het vertrek van de gebruiker. Deze functie verzekert een permanente hygiëne van de closetpot, zelfs bij vergetelheid of nalatigheid van de gebruiker. De periodieke spoeling voorkomt bacteriegroei en verzekert elke 24 uur een spoeling van de leidingen bij niet-gebruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details