NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Focus op noodverlichting              en accu’s
De thuisbasis van RACA in Hillegom, niet ver van Amsterdam.

Focus op noodverlichting en accu’s

Een technische groothandel die zich specialiseert in led(nood)verlichting, accu’s en batterijen stak begin dit jaar de grens over. 
Het Nederlandse RACA richt zich met een uitgebreid assortiment op bedrijven in een breed scala sectoren.

Accountmanager Sebastiaan Bos, verantwoordelijk voor België, leert ons de firma beter kennen: “RACA werd ongeveer dertig jaar geleden opgericht door twee broers die vandaag nog steeds eigenaar zijn. Een familiebedrijf in de zuiverste betekenis van het woord dus. Sinds 1999 richt RACA zijn pijlen voluit op accu’s en batterijen, en in 2015 kwam daar noodverlichting bij. We specialiseren ons bewust in deze nicheproducten en denken ook steeds mee met onze klanten op weg naar de oplossing die ze nodig hebben. Het is die werkwijze die ons in staat stelt om voor hen het verschil te maken, een doel dat we ons elke dag opnieuw stellen.” Steeds een passende noodverlichting Noodverlichting is essentieel in elke werk­omgeving. Denk maar aan het veilig uitvoeren van werkzaamheden, het lokaliseren van hulp- en blusmiddelen, het aangeven van vluchtroutes en nog veel meer toepassingen waaraan noodver-lichting zijn steentje bijdraagt. RACA heeft producten van bekende merken (HBI, Hertek …) in zijn assortiment en is dealer van het merk Taurac. De armaturen van Taurac zijn opgedeeld in drie series (Basic, Plus en de pas gelanceerde Premium line), elk met hun eigen specifieke kenmerken. “Voor elk budget en voor elk project is er een oplossing”, weet Bos. “Al is de Premium line het neusje van de zalm. Centrale en decentrale nood­verlichting, testknop, automatische zelf­test en op afstand uitlezen, honderdduizend branduren. Maar uiteraard zijn ook de toestellen uit de Basic en de Plusline perfect in staat om te doen wat ze moeten doen.”

​Sebastiaan Bos, accountmanager België bij RACA, stelt Taurac voor.​

Accu op maat

Ook met de levering van accu’s en op maat gemaakte accupacks wil RACA al meer dan dertig jaar een meerwaarde bieden aan zijn klanten. Daarom zijn de producten van verschillende A-merken via het bedrijf beschikbaar en specia-liseert RACA zich meer en meer in wat het ‘vervangende merkaccu’s’ noemt. Deze accu’s worden vervaardigd met dezelfde ‘performance’-cellen als de originele accu’s, waardoor ze dezelfde prestaties leveren. “Steeds de juiste oplossing is ook bij deze productgroep het credo”, aldus Bos.

Geen werkomgeving zonder veilige noodverlichting.

MOVE

Bos: “Taurac realiseert met zijn producten een toegevoegde waarde, die ze met het vierletter-woord ‘MOVE’ omschrijven. RACA volgt dit principe volledig. We stellen dit dan ook centraal bij onze relaties. De M staat voor match: we maken ons sterk dat we voor elke klant en elke situatie het juiste product of de juiste oplossing kunnen uitwerken. De O heeft betrekking op onze oplossingsgerichte werkwijze. Vraagt de klant een bepaald product of een bepaalde oplossing, dan durven we een alternatief voor te stellen waarvan wij denken dat het nog beter zou zijn. De V is de evidentie zelve: de veiligheid. Alle producten en oplossingen in ons assortiment voldoen aan alle regels en normen. De E klinkt als muziek in de oren van installateurs, want dat duidt op het eenvoudig installeren van de toestellen.”

Advies verlenen

Het verlenen van advies aan geïnteresseerde bedrijven en installateurs: ook op dat vlak doet RACA het net dat tikkeltje anders. Bos: “Installateurs en bedrijven kunnen ons uiteraard gewoon bellen. Maar ook een berichtje via WhatsApp behoort tot de mogelijkheden. Snel een fotootje maken van de huidige situatie en ons toesturen. Wij komen dan, zoals steeds, met een oplossing op maat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details