NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
In een oogwenk een              nieuwe opstelling
A-Track-Tif, een attractieve en flexibele oplossing die, wanneer de showroom een andere indeling krijgt, heel makkelijk kan worden aangepast.

In een oogwenk een nieuwe opstelling

Inzetten op flexibiliteit, je hoort het wel vaker en in tal van verschillende scenario’s. Bij Exterus zijn die drie woorden geen holle boodschap. Vanaf de beginjaren draait het bij de fabrikant om de ontwikkeling en productie van flexibele (magneet)systemen. Een uitgebreid assortiment, nog steeds groeiend, is het resultaat.

Diep in West-Vlaanderen, op slechts een handvol kilometer van elkaar, bevinden zich tal van verlichtingsfabrikanten die internationaal hoge ogen gooien met zowel hun producten als hun afgewerkte projecten. Exterus is een van die verlichtingsfabrikanten. Juri Vannieuwenborgh is zaakvoerder: “We zijn een middelgrote speler die mooie resultaten kan voorleggen. Ondanks corona gingen we er aanzienlijk op vooruit. Dat we niet de grootste zijn, speelt ongetwijfeld in ons voordeel. Het geeft ons de mogelijkheid snel te schakelen en ons heel flexibel op te stellen. En die flexibiliteit trekken we door in onze productontwikkelingen.”

Ook in een privéwoning komt A-Track-Tif mooi tot zijn recht.

Ter hulp schieten

Exterus zag de jongste jaren de vraag naar flexibele (magneet)systemen sterk toenemen. Vannieuwenborgh: “We zien bijvoorbeeld regel­matig dat de kabels in een plafond niet daar zitten waar het verlichtingspunt zou moeten komen. Daar zijn natuurlijk tal van oplossingen voor. Wij werken met een flexibel magneetsysteem dat eerst en vooral de klus klaart en ten tweede er nog eens goed uitziet. We volgen nauwgezet de ontwikkelingen inzake ledtechnologie en bieden onze klanten steeds de passende modules voor de beste verlichtingsprestaties. Ons doel is het leveren van ‘uitmuntend licht’, niet meer maar zeker ook niet minder.”

PowerLine met 3F-optie, hier mooi ingezet in een kantooromgeving, wordt uitgebreid met Micro tube intrack.

Groot assortiment

Een uitgebreid gamma flexibele lichtsystemen, daar pakt Exterus vandaag mee uit. De ontwikkeling van een product staat bovendien nooit stil. Vandaar dat Exterus, ingegeven door nuttige feedback van gebruikers, haar PowerLine-reeks een opfrisbeurt gaf. De PowerLine, oor­spronkelijk uitgebracht in 2017, omvat een reeks lineaire verlichtingsprofielen op maat die zowel aan het plafond als in pendelversie beschikbaar zijn. Nieuw is de PowerLine Recessed die de gekende optische features nu ook in een inbouwversie aanbiedt.A-Track-Tif is een recentere toevoeging aan het assortiment van Exterus. De naam zinspeelt enerzijds op het magnetisch tracksysteem dat de familie is en anderzijds op de attractieve vormgeving ervan. “Met een hele reeks inserts, gaande van spots over lineaire modules tot pendelarmatuurtjes, kan de A-Track-Tif lijn een heel breed scala aan. Bovendien zijn zowel digitaal als analoog dimmen mogelijk, is de reeks futureproof dankzij de 48V-voeding en bestaat de keuze uit een High Track en een High trimless Track-versie”, voegt Vannieuwenborgh toe.

Vrijheid

Exterus rustte niet op haar lauweren en creëerde met Doxx nog een profielenreeks. “Totale vrijheid voor lichtontwerpers en installateurs”, noemt Vannieuwenborgh het sterke punt van Doxx. Doxx betreft een innovatief aluminium profiel, beschikbaar in zes verschillende lengtes, met verschillende lichtpunten die naar keuze gebruikt of niet gebruikt kunnen worden. Op die lichtpunten zijn, net zoals bij de hierboven genoemde families, verschillende armaturen inzetbaar waardoor opnieuw de lichtontwerper of de installateur heel flexibel voor elk project de juiste keuze kan maken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details