NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Minimalistische douchegoten op hoog niveau
De Carrodrain Invisible kan bekleed worden in hetzelfde materiaal als de vloerafwerking en krijgt op die manier exact dezelfde look als de douche- en badkamervloer.

Minimalistische douchegoten op hoog niveau

Het zou het scenario van een film kunnen zijn: Belgische fabrikant groeit in slechts enkele jaren uit tot nummer één dankzij een specifiek product dat hij tot in de puntjes perfectioneerde. Het gaat hier echter niet over een verzonnen Hollywoodverhaal. De historie van Carrodrain en de bijbehorende minimalistische douchegootjes is uit het leven gegrepen.

Carrodrain Invisible is de perfecte oplossing voor inloopdouches in marmer, tegels, mortex of solid surface.

“Carrodrain is geboren en getogen in de Kempen”, steekt Peter Steylaerts van wal. “En we blijven trouw aan onze roots. Ook onze nieuwe fabriek werd hier in Heist-op-den-Berg opgetrokken. Van hieruit blijven we onze groei verderzetten. Stap voor stap. De focus op perfectie, gecombineerd met een strenge interne kwaliteitscontrole, garandeert een topproduct in elke Carrodrain-doos. Hierdoor bouwden we met Carrodrain door de jaren een sterke fanbase op bij installateurs, eentje waar we zeer trots op zijn. In ons productgamma is er namelijk een nultolerantie voor fouten. De vakman is onverbiddelijk als het gaat over de kwaliteit van zijn douchegoot, en hij heeft gelijk. Elke douchegoot moet zonder uitzondering een score van 100 op 100 behalen.”

Welke crisis?

E en sterke groei, ook tijdens de coronaperiode, komt er natuurlijk niet zomaar. “We zetten al vanaf ons prille begin in op innovatie en design. We werken bovendien met een grote buffervoorraad”, verklaart Steylaerts. “Deze twee pijlers legden ons in de voorbije periode geen windeieren. Tijdens de voorbije maanden voelden we een enorme interesse in ‘home improvement’. De bouwsector was duidelijk een van de winnaars in de coronacrisis. Maar vele fabrikanten geraakten niet aan voldoende grondstoffen doordat de bevoorrading verstoord werd. Dankzij onze voorraden en onze lokale productie waren wij in staat om letterlijk elke bestelling tijdig uit te leveren. Tijdens de coronacrisis voegden we zelfs nog een nieuwe douche­goot toe aan ons assortiment: de Invisible, de ultieme goot voor elke interieurontwerper.”

Het inlegrooster van de Carrodrain Liquid kan afgestemd worden op de kleur van de gietvloer. Na afwerking blijft enkel een discreet spleetje in de vloer zichtbaar.

Onzichtbaar

De naam ‘Invisible’ is perfect gekozen benaming voor deze onzichtbare douchegoot. “Wie werkt met een vloerafwerking in marmer, tegels of mortex vindt in de Invisible de perfecte oplossing voor zijn inloopdouche”, aldus Steylaerts. ❯ “De Carrodrain Invisible kan bekleed worden in hetzelfde materiaal als de vloerafwerking en het rooster krijgt dus exact dezelfde look als de douche- en badkamervloer. De lage inbouwhoogte van slechts 55 millimeter maakt van Invisible een bijzonder geschikte keuze voor renovatieprojecten. Het bekleedbare rooster is met z’n 27 millimeter ook extreem smal maar ondanks dit strakke design is het afvoerdebiet enorm en alle technische elementen blijven vlot bereikbaar voor onderhoud. Door de gepatenteerde sifon behaalt de Invisible een waterafvoer van maar liefst 31 liter water per minuut. Invisible is beschikbaar in drie roosterlengtes: 70, 80 en 90 centimeter.”

Gietvloeren

Ook voor PU- en epoxy gietvloeren biedt Carrodrain de strakste oplossing op de markt. Het roostertje van de Carrodrain Liquid is amper 20 millimeter breed. De smalste telg van Carrodrain is meteen ook de kleurrijkste. Minimalistisch, discreet en standaard beschikbaar in acht kleuren, maar dat is niet alles. “Het inlegrooster van de Carrodrain Liquid kan perfect afgestemd worden op de kleur van de gietvloer”, aldus Steylaerts. “Het rooster van onze Liquid White Epoxy is namelijk de perfecte basis voor elke epoxy of PU-coating. Na afwerking merk je enkel nog een discreet spleetje in de vloer. Superstrak!”

Peter Steylaerts : “Met onze 80.000 honingbijen willen we een bescheiden steentje bijdragen aan de biodiversiteit in onze directe omgeving.”

Lekker duurzaam

In en rond het nieuwe hoofdkwartier van Carrodrain gonst het van de bedrijvigheid. “En dat mag je letterlijk nemen”, lacht Peter Steylaerts. “Binnen werken we hard aan onze douchegoten maar in de groenzone rond ons nieuwe gebouw is er ook een drukte van belang. Onlangs plaatsten we twee bijenkorven waar maar liefst 80.000 bijen hun lekkernijen verzamelen. Als lokale ondernemer willen we onze verantwoordelijkheid nemen en een bescheiden steentje bijdragen aan de biodiversiteit in onze directe omgeving. Onze groenzones worden nu minimaal gesnoeid zodat de bloemetjes vrijuit kunnen bloeien. Een externe partner onderhoudt onze korven en hij zorgt ook voor het oogsten van de honing. Duurzaam ondernemen kan dus best lekker zijn.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details