NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Succesvolle lanceringseditie van Solar Solutions Kortrijk

Succesvolle lanceringseditie van Solar Solutions Kortrijk

De nieuwe vakbeurs Solar Solutions Kortrijk bracht 6048 professionals uit de duurzameenergiesector in België en de omliggende regio’s samen om kennis uit te wisselen en zakelijke kansen te verkennen. De succesvolle eerste editie vond plaats in Kortrijk Xpo en werd officieel geopend door de Burgemeester van Kortrijk, mevrouw Ruth Vandenberghe.

In twee hallen met een totale expositieruimte van meer dan 12.600 vierkante meter, kregen 125 exposanten de gelegenheid om hun producten en diensten te presenteren. De hallen waren verbonden door de innovatieboulevard, waar de meest recente innovaties werden tentoongesteld, met inbegrip van kanshebbers voor de prestigieuze Innovation Awards. In totaal werden drie awards uitgereikt tijdens het evenement. Blubase werd bekroond voor hun uitmuntende standuitstraling, wat resulteerde in de “Beste Presentie” award. Cebeo werd geëerd voor hun effectieve klantuitnodiging, waarmee ze de “Beste Promotie” award verdienden. Tot slot, de “Beste Innovatie” award ging naar Seaforce zoutbatterij van Auton
Energy, die met hun innovatieve benadering de opslagsector versterkte.

Bezoekers hadden niet alleen de mogelijkheid om de stands van exposanten te verkennen, maar konden ook deelnemen aan talloze seminars. Vooraanstaande sprekers zoals Wannes Demarcke van PV Vlaanderen en Arnaud Etienne van Techlink deelden waardevolle inzichten over markttrends in Vlaanderen en Wallonië. Jesse Hoekema van Aurora Energy Research presenteerde een heldere visie op de toekomst van de zonne-energiesector in
België. Daarnaast waren er boeiende lezingen over energieopslag, energiemanagement en warmtepompen.

Een ander hoogtepunt van het evenement waren de European Solar Games België, een wedstrijd georganiseerd door Esdec, Rexel en SolarEdge. Installateurs streden om de felbegeerde Gouden Dakhaak, waarbij kwaliteit, veiligheid en snelheid van installatie van cruciaal belang waren. HMtechnics werd terecht uitgeroepen tot de winnaar van de Gouden Dakhaak, terwijl DURASUN de verdienstelijke tweede plaats behaalde.

Internationalisering

Met trots kondigden organisatoren Kortrijk Xpo en Good! aan dat dit het tweede internationale evenement van het jaar was, met plannen om volgend jaar Bremen als derde buitenlands evenement toe te voegen aan hun kalender. Bovendien werd bekendgemaakt dat Solar Solutions Düsseldorf voor de tweede keer zal plaatsvinden op 29 & 30 november in Messe Düsseldorf, waarbij de beurs in omvang is verdrievoudigd in vergelijking met de eerste editie.

Save the date Solar Solutions Kortrijk 2024

De tweede editie van Solar Solutions Kortrijk zal plaatsvinden op 2 & 3 oktober 2024 in Kortrijk Xpo. De inschrijvingen voor exposanten zullen in november opstarten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details