NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
SUMI wint KNX Innovation Award 2019 voor politiebureau in Kortrijk

SUMI wint KNX Innovation Award 2019 voor politiebureau in Kortrijk

SUMI smart heeft de KNX Innovation Award 2019 in de wacht gesleept. Tijdens de netwerkbijeenkomst van KNX België op 10 oktober riep de jury van de KNX Awards de system integrator uit tot de winnaar van de prestigieuze prijs. Het bedrijf won de prijs voor de integratie van slimme KNX-installaties in het nieuwe politiebureau ‘De Drie Hofsteden’ in Kortrijk.

In totaal waren er vier projecten genomineerd: naast het project van SUMI waren dat nog twee van projecten van Casa Domotic en een project van Domotechnology.

Slimme installaties
De politiezone VLAS nam vorig jaar haar intrek in haar nieuwe politiekantoor, waarvoor SUMI de integratie van de slimme systemen verzorgde. Het ontwerp van de installatie was verzorgd door Istema Ingenieursbureau. De slimme installaties dragen bij aan de efficiëntie van het gebouw op het energetische en functionele vlak. Het KNX-bussysteem dat SUMI smart realiseerde, vormt binnen het politiecomplex de ruggengraat voor de sturing van de technieken. Het gebouw bevat onder andere slimme verlichting, 373 aanwezigheidsdetectoren, anti-agressie drukknoppen en monitoring en visualisatie van de verschillende KNX-verbruikers.

Davy Riemaeker, (rechts) van SUMI krijgt de KNX Innovation Award 2019 uitgereikt door Jan Derua, docent bij Thomas More Hogeschool en voorzitter van de jury.

 

Juryrapport
De jury bestond uit Joost Demarest, Steven de Bruyne, Ufuk Unal en Christophe Parthoens, allen werkzaam bij de internationale KNX Association, en werd voorgezeten door Jan Derua, docent bij Thomas More Hogeschool. Naar hun oordeel verdiende SUMI dit jaar de KNX Innovation Award omdat hun project het bewijs levert dat de KNX-technologie perfect is aangepast voor de toepassingen in dit project. De jury benoemde verder de bijzondere aard van het project en het feit dat SUMI aantoont dat KNX zeer trouw blijft aan de compatibiliteit.

Hoog niveau
In het juryrapport schrijft de jury dat het niveau van alle ingezonden projecten hoog lag en dat het daarom lastig was om een winnaar te kiezen. Een van de andere ingezonden projecten was de renovatie van de begane grond en de sky-lounge in het Lindner hotel door Domotechnology. Bij de renovatie van de sky-lounge koos de system integrator voor KNX als protocol voor de verlichting en de beeldschermen. Op de begane grond gebruikte Domotechnology KNX voor de aansturing van alle installaties.

Renovatie voormalig klooster
De andere twee inzendingen voor de KNX Award waren afkomstig van Casa Domotic. De system integrator automatiseerde bijna alle denkbare installaties in het huishouden van een patiënt met verminderde motorische vaardigheden. In het andere project participeerde de system integrator in de renovatie van een voormalig klooster. Zij vergrootte het gemak van alle installaties met behulp van KNX, waarbij Casa Domotic rekening moest houden met de bestaande architectuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details