NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
SVD-Solutions                     Optimaal beheer van HVAC
In het nieuwe gebouw van het Sint-Lodewijkscollege zorgde SVD-Solutoins voor een gebouwbeheersysteem op maat.

SVD-Solutions Optimaal beheer van HVAC

In het Sint-Lodewijkscollege in Brugge gaan comfort en duurzaamheid hand in hand. Als ‘smart building’ zorgt het immers continu voor een optimale balans tussen de technieken in functie van de bezetting en noden. Het brein van deze intelligentie is een gebouwbeheersysteem dat op maat werd ontwikkeld door SVD Solutions uit Erpe-Mere en via het Priva Cloud platform kan worden beheerd, opgevolgd en aangepast.

HVAC is een echte slokop van het energiebudget. Daarom is het uitermate belangrijk dat alle technieken optimaal presteren. “Dit streefdoel is enkel haalbaar mits automatisatie en optimalisatie”, vertelt Silvaan Van Driessche, zaakvoerder van SVD-Solutions. “Het internet-of-things opent de deur naar ongekende mogelijkheden op dit vlak. Wanneer we alle oplossingen met elkaar laten communiceren, ontstaat immers een schat aan informatie over de HVAC in zijn totaliteit. Hiermee kunnen processen worden geoptimaliseerd, wat toelaat om het energiebudget drastisch te reduceren zonder dat de gebouwgebruikers aan comfort moeten inboeten. Natuurlijk is er een dirigent nodig om alles in goede banen te leiden: een gebouwbeheersysteem. De ontwikkeling, implementatie en het onderhoud van dergelijke oplossing is de corebusiness van SVD-Solutions.”Vandaag zijn er talrijke gebouwbeheersystemen op de markt. De oplossing van SVD-Solutions onderscheidt zich in de eerste plaats door het maatwerk en de openheid van het systeem. “Wij kunnen op een eenvoudige en snelle manier gegevens gebruiken die afkomstig zijn van toestellen van andere fabrikanten”, legt Silvaan Van Driessche uit. “Intuïtieve bediening en gebruiksgemak staan hierbij altijd centraal. Daarom werken we met het Priva Cloud platform om de installaties te beheren en te optimaliseren.”

Het gebouwbeheersysteem is de dirigent die voor een optimale balans tussen de technieken in functie van de bezetting en noden zorgt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details