NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Syntra West opleiding: Biomassa – Installateur hernieuwbare energie

Syntra West opleiding: Biomassa – Installateur hernieuwbare energie

Word expert in biomassa installaties met RESCert erkenning.

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Energiebesluit van 19 november 2010, wat betreft de certificering van aannemers en installateurs, verschenen in het Staatsblad van 8 oktober 2013.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je wordt een expert in biomassa-installaties. Je kunt de biomassa-installaties zowel ontwerpen als installeren en in bedrijf stellen.  

Omschrijving

Brandstof op basis van biomassa is de oudste bron van energieconsumptie in de mensheid en de grootste Europese hernieuwbare energiebron. Het bestaat uit hernieuwbare organische stoffen, zoals hout, landbouwgewassen en landbouw -en gemeentelijk afval. De meest gebruikte vorm zijn houtpellets, die pellets voor huishoudelijk en industrieel gebruik zijn en relatief gemakkelijk te vervoeren zijn.

Het globale idee van het opleidingsprogramma is om de markt te voorzien van opgeleide experten op het vlak van biomassaketels die biomassa-installaties zowel kunnen ontwerpen als installeren en in bedrijf stellen. Een dergelijk opleidingssysteem wordt beschouwd als de meest efficiënte manier om te voorkomen dat de markt verzadigd wordt met slecht geïnstalleerde systemen van bedenkelijke kwaliteit.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich uitsluitend naar professionele installateurs (zelfstandig of KMO-medewerker). Het zijn installateurs van kleinschalige systemen (< 100 kW) die de algemene verantwoordelijkheid voor het systeem hebben bij huishoudelijke klanten en KMO’s.

Toelatingsvoorwaarden

Om de erkenning te bekomen zal je gevraagd worden om minstens één maand relevante, praktische beroepservaring te bewijzen.

Meer informatie hieromtrent kan u vinden op: https://www.rescert.be/nl/conditions_certification/vlaanderen

Bijkomende info

Dossierrecht

De opleiding is erkend door het VEA. Daarom is er dossierrecht voor een erkenning als installateur hernieuwbare energie. Deze bedraagt 250 euro. Dit dossierrecht wordt afzonderlijk gefactureerd. Syntra West zal na het examen per groep de ontvangen bedragen ‘dossierrecht’ van de geslaagde cursisten doorstorten naar de bevoegde diensten van VEA. Dit certificaat dient elke vijf jaar hernieuwd te worden door het volgen van een opfriscursus.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details