NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Syntra West opleiding: Fotovoltaïsche systemen – Installateur hernieuwbare energie

Syntra West opleiding: Fotovoltaïsche systemen – Installateur hernieuwbare energie

Word erkend installateur hernieuwbare energie – fotovoltaïsche systemen!

Tijdens deze opleiding leert de cursist een residentiële fotovoltaïsche zonneinstallatie ontwerpen, dimensioneren en installeren. Ook het onderhoud en de financiële aspecten (met inbegrip van de steunmaatregelen) komen uitgebreid aan bod.

Sedert september 2020 houden we in deze opleiding rekening met het vernieuwde AREI en de impact van EPB op de PV installatie.

Ben je installateur van fotovoltaïsche zonnepanelen en beschik je nog niet over een certificaat van bekwaamheid, dan zal je hier mogelijks negatieve gevolgen van ondervinden – bereid je hier op voor en volg de opleiding.

Je leert niet alleen residentiële zonne-energiesystemen te ontwerpen, maar ze ook te dimensioneren en te installeren en te onderhouden. Verder ligt de klemtoon ook op de financiële aspecten waaronder de terugverdienrekening voor de potentiële klant.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

U wordt een opgeleide expert op het vlak van fotovoltaïsche systemen. U kan ze zowel ontwerpen als installeren en in bedrijf stellen. Dit is de meest efficiënte manier om te voorkomen dat de markt verzadigd wordt met slecht geïnstalleerde systemen van bedenkelijke kwaliteit.

Omschrijving

Het Vlaams Gewest, het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben een geharmoniseerd systeem opgezet dat gericht is op het opleiden en de certificatie van betrouwbare en kwaliteitsvolle installateurs.

Deze opleiding duurt 52 uur en bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte. Na het volgen van de opleiding (minimaal 60% aanwezigheid) krijgt u toegang tot het officiële examen van 2,5 uur. Indien u de opleiding bij Syntra West volgt rekenen we geen extra kosten aan voor het examen.

Indien u slaagt voor het examen dan kunt u zich laten registeren bij Rescert als erkend installateur. Rescert rekent hiervoor een administratieve kost aan van € 275 (excl btw).  

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte en richt zich tot professionelen uit de bouw- en installatiesector.

Toelatingsvoorwaarden

Iedereen kan de opleiding volgen maar er zijn wel toelatingsvoorwaarden om de erkenning aan te vragen. Meer informatie hieromtrent kunt u HIER vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details