Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Mensen & Opleiding

Syntra West Opleiding: Residentieel ventilatietechnicus

ventilatietechnicus-(169)

16 november 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Installeer een residentieel ventilatiesysteem volgens de wettelijke vereisten

De fysiologie van de mens stelt eisen betreffende temperatuur, luchttoevoer en vocht waaraan minimaal moet worden voldaan. Vanuit het comfort stellen we strengere voorwaarden waaraan onze woonomgeving moet beantwoorden. Deze zijn nodig om zich behaaglijk te kunnen voelen.

Deze opleiding is volledig gebaseerd volgens de geldende normering STS 73-1 en volgens alle geldende EPB-normeringen inzake ventilatie.

Omschrijving

Het doel van deze opleiding is het aanleren van het ontwerpen en het plaatsen van een residentieel ventilatiesysteem volgens de wettelijke vereisten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding heeft als doelgroep voor ogen personen die zich willen bekwamen in het installeren van residentiële ventilatiesystemen.

Zowel particulieren die iets meer willen weten over ventilatie, als architecten, energiedeskundigen, installateurs … die inleidende informatie willen verkrijgen vooraleer zich verder te verdiepen in de materie. Installateurs (naar praktijk toe), maar ook EPB-verslaggevers, energiedeskundigen, architecten …

Voorkennis

De cursist is als zelfstandige of als KMO-medewerker actief in het beroep van Aannemer installateur centrale verwarming, Aannemer installateur individuele gastoestellen, Aannemer installateur sanitaire installaties, Elektrotechnisch installateur of Installateur airco en warmtepompen. Dit wordt aangetoond met een attest (diploma, getuigschrift, …) of met een attest van de werkgever. Zowel attesten van SYNTRA als van buiten SYNTRA komen in aanmerking.

Indien een cursist het plaatsen van een residentieel ventilatiesysteem als zelfstandige activiteit wil uitvoeren, dient hij te voldoen aan de vestigingswet. De getuigschriften Aannemer installateur centrale verwarming, Aannemer installateur individuele gastoestellen, Aannemer installateur sanitaire installaties voldoen aan de vestigingswet. De getuigschriften Elektrotechnisch installateur en Installateur airco en warmtepompen kunnen ook voldoen aan de vestigingswet. Voor alle zekerheid kan je hiervoor terecht bij jouw ondernemersloket.

Even binnenkijken in het praktijkatelier in Campus Oostende:

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details