Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

HVAC

tado° update helpt u de lucht die u inademt te verbeteren

tado-klimaatcomfort-nat

20 maart 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Gebruikers kunnen een gezonder thuisklimaat realiseren dankzij inzichten en adviezen over de luchtkwaliteit binnenshuis

tado°, toonaangevend op het gebied van intelligent klimaatbeheer voor woningen, introduceert vandaag nuttige en uitvoerbare aanbevelingen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. De Klimaatcomfort Skill in de tado° V3+ app meet de lucht binnenshuis met behulp van de temperatuur- en vochtsensoren die zijn ingebouwd in de tado° Slimme Thermostaten. Het combineert metingen met algoritmen die rekening houden met hoe vaak de ramen worden geopend, de aanwezigheid van mensen en de luchtkwaliteit in de lokale omgeving, om u te helpen bij het realiseren van een gezondere thuisomgeving en een aangenaam klimaat, zonder dat daar extra hardware voor nodig is.

Op tijdstippen die een hoge vervuiling kennen, zoals de spitsuren in een drukke stad, meldt tado° dat de luchtkwaliteit in uw lokale omgeving afneemt en raadt u aan uw ramen een tijdje te sluiten. Wanneer de luchtvochtigheid in uw huis of in een bepaalde ruimte bijvoorbeeld te hoog of te laag is, geeft tado° u praktische tips en advies over hoe u dit kunt tegengaan.

Klimaatcomfort Skill

De vervuiling van lucht en de luchtkwaliteit in huis worden steeds relevanter, omdat er steeds meer bekend wordt over de nadelige gezondheidseffecten van slechte lucht. Volgens een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woont ongeveer 91% van de wereldbevolking op plaatsen waar de luchtkwaliteit de grenzen van de WHO-richtlijnen overschrijdt.* Een goede luchtkwaliteit binnenshuis kan het welzijn en de gezondheid verbeteren met positieve effecten op de huid. Het kan ook de kans op verkoudheid verminderen, terwijl de slaapkwaliteit en zelfs de productiviteit van de bewoners toenemen.

De Klimaatcomfort Skill maakt deel uit van de nieuwe tado° V3+ productsuite van Slimme Thermostaten en Slimme Radiatorkranen die tot 31% besparen op uw verwarmingsrekening. tado° is volledig compatibel met Apple HomeKit, Amazon Alexa en de Google Assistent en integreert naadloos in elk smart home ecosysteem.

*Wereldgezondheidsorganisatie

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details