NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
TALENT by Delta, de waterontharder 2.0
Als Delta-installateur kan je makkelijk de ontharder registreren na de plaatsing. Delta Water Softeners komt deze dan gratis opstarten en volgt verder het onderhoud op bij jouw klant.

TALENT by Delta, de waterontharder 2.0

Er zijn honderden types waterontharders op de markt, maar de Talent waterontharders zijn toch wel zeer uniek. Ongeveer 20 jaar geleden vond een pientere Belg dat de elektrische waterontharder compacter zou moeten zijn en dat hij efficiënter en zonder elektriciteit zou moeten werken. Hieruit ontstond de Delta waterontharder. Talent is dan weer het gamma wat exclusief voor de loodgieter- en installatiemarkt voorbehouden is. 

De elektrische waterontharder bestaat intussen al meer dan 60 jaar, maar zoals met elk product komen er vroeg of laat efficiëntere of groenere technologieën op de markt, denk maar aan de dieselwagens en de elektrische wagens. 

Rond de eeuwwisseling werd de innovatieve technologie van de Delta waterontharders bedacht waardoor deze geen elektrische stroom mee nodig hadden. Een simpele waterteller, die draait wanneer men water verbruikt, vormt de motor van het apparaat. Een stopcontact voorzien in de buurt, is dus niet meer nodig.  

De Delta ontharders uiterst compact, dit dankzij hun gepatenteerde technologie.

Made in Belgium

Of beter, Made in Antwerp. De Delta water­ontharders zijn een op en top Belgisch product. Dit innovatieve product werd bedacht door een Belg en tot op heden vindt de volledige productie nog steeds plaats in Mortsel bij Antwerpen. Geen dure grondstoffen en lange levertijden uit Azië of de VS, alles wordt gewoon in België gemaakt. Lokale productie = lokale tewerkstelling. 

Sociale economie

Maatschappelijk verantwoord onder­nemen wordt steeds belangrijker. Ook hierin is Delta Water Softeners een pionier. Een groot deel van het productie­proces gebeurt in maatwerk­bedrijf De Brug vzw te Mortsel. Delta Water Softeners biedt dage­lijks werk­gelegenheid aan een 30-tal personen met een handicap of epilepsie. Dat ook deze mensen, met minder kansen op de arbeids­markt, toch werk hebben, blijft voor Delta een prioriteit.  

Verder zijn de Delta ontharders uiterst compact, dit dankzij hun gepatenteerde technologie. Het kleinste huishoudelijk model meet ongeveer 25 x 50 x 50 cm en kan debieten tot 1500 l / uur aan (∆p = 1 bar). Zo compact dat hij zelfs in een keukenkast past. Daarnaast zijn er ook modellen waarbij de ontharder en de zoutbak los van elkaar gepositioneerd kunnen worden. Zo kan men bijvoorbeeld in een krappe bergruimte de ontharder aan de wand bevestigen. 

De Delta waterontharders zijn een op en top Belgisch product.

Garantie en service

Als Delta-installateur kan je makkelijk de ontharder registreren na de plaatsing. Delta Water Softeners komt deze dan gratis opstarten en volgt verder het onderhoud op bij jouw klant. Bovendien geniet jouw klant van een uitgebreide garantie van 15 jaar als hij het jaarlijks onderhoud laat uitvoeren. Niets dan voordelen dus! 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details