NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Techlink Awards 2024 : ​​« And the winners are… »

Techlink Awards 2024 : ​​« And the winners are… »

Vier bedrijven die van de energietransitie hun prioriteit hebben gemaakt, werden beloond tijdens de uitreiking van de Techlink Awards 2024

Op vrijdag 31 mei vond de 3de editie van de Techlink Awards plaats. Dit jaarlijks eerbetoon voor de sector, zet projecten en bedrijven in de schijnwerpers die duurzaamheid reeds in hun DNA verweven hebben. Techlink leden konden een dossier insturen in één van de volgende categorieën: Nieuwbouw, Duurzame renovatie en Sustainable Management.

Van links naar rechts: Tom Claes, Thomas Diepvens en Kurt Goovaerts (Sanitechniek), Michaël Paternoster en Michel Férir (Eco-Technix), Arnaud Depoorter (EXTRAQT), Hervé Hortelan, Pieter Demandt en Jean-François Bragard (Enersol), Michaël Gilis (Chauffage Sol Fraisé / Vloerverwarming in frezen

And the winners are…

Een moeilijke keuze aangezien de kwaliteit van de ingezonden dossiers. ​ De jury, bestaande uit gerenommeerde experten uit de sector: Jan Desmet (Director of Research bij EELab / Lemcko aan de UGent en voorzitter van de jury), Bart Bleys (Quality, Safety, Environment, Risk & Compliance Manager bij Buildwise), Paul Jacobs (Technology Coordinator bij Volta) en Michel Croes (Senior Consultant voor onderzoeksprojecten rond energietransitie en koolstofarme oplossingen) hakte finaal de knoop door:

  • Techlink Award « Nieuwbouw » Sanitechniek
  • Techlink Award « Duurzame renovatie »Eco-Technix
  • Techlink Award « Sustainable Mangement »Enersol

Er werd ook een “ereprijs”, de Green Hero Award uitgereikt aan een bedrijf dat niet in de prijzen viel, maar waarvan de voorgestelde techniek de aandacht trok van de jury, met name wat betreft de renovatieuitdagingen.

“Ook dit jaar hebben de deelnemende bedrijven uitmuntende projecten ingediend. Ik wil onze winnaars van 2024 dan ook van harte feliciteren. Deze onderscheidingen zijn een eerbetoon aan onze sector en met name aan de inspanningen van ons Ecosysteem van de multifunctionele installaties in het kader van de energietransitie. ​ De dossiers zijn een toon- en voorbeeld van innovatie en doorzettingsvermogen. Door de (kli)maatschappelijke uitdagingen aan te gaan, dragen deze bedrijven niet alleen bij aan een meer duurzame toekomst, maar nemen ze ook het voortouw voor andere bedrijven. Deze opmerkelijk prestaties verdienen terecht in de schijnwerpers te worden geplaatst.” – Eric Piers, CEO van Techlink

Ontdek alle projecten in video’s

Over Techlink

Techlink is de Belgische beroepsfederatie van fabrikanten, distributeurs, installateurs en bedrijven die actief zijn op het gebied van technisch onderhoud en energiebeheer binnen het Ecosysteem van de multifunctionele installaties: van elektrotechniek, verlichting, beveiliging, laadinfrastructuur voor elektrische wagens, over huishoudelijke apparaten tot verwarming, ventilatie, koeling, sanitaire installaties, energiebeheer en natuurlijk ook hernieuwbare energiesystemen en energieopslag.

Techlink verdedigt de belangen van meer dan 3.000 leden en vertaalt het beleid op Europees, nationaal en lokaal niveau in praktische guidelines voor alle spelers in het Ecosysteem.

Als federatie is Techlink een van de belangrijkste stemmen in het maatschappelijke debat over de energietransitie in België: van fossiele energiebronnen naar hybride en hernieuwbare toepassingen, energiebeheer, energieopslag en betaalbaar comfort.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details