NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Technici van VINCI Facilities voeren interventies uit per elektrische cargofiets

Technici van VINCI Facilities voeren interventies uit per elektrische cargofiets

VINCI Facilities, het merk van VINCI Energies dat zich richt op Facility Management en technisch onderhoud van gebouwen, laat zijn technici vanaf nu interventies uitvoeren met een elektrische cargofiets. Een eerste exemplaar werd zopas in gebruik genomen in en rond Antwerpen. Dit milieuvriendelijke vervoermiddel als alternatief van of aanvulling op de klassieke bestelwagen is de oplossing voor een reeks mobiliteits- en parkeerproblemen. Het initiatief komt op vraag van een van de werknemers zelf en past binnen de visie van VINCI Energies om in te zetten op groene groei en ontwikkeling. 

VINCI Facilities is een van de topspelers in de markt van Facility Management en Technisch onderhoud. Het is onderdeel van VINCI Energies, een VINCI-dochteronderneming gespecialiseerd in energie-, informatie- en communicatietechnologieën. Een van de kerntaken van VINCI Facilities is het uitvoeren van interventies op locatie. Dit efficiënt laten verlopen in een drukke stadsomgeving, werd de afgelopen jaren steeds moeilijker. Door de vele mobiliteitsknopen en autoluwe zones wordt soms meer tijd gespendeerd in de wagen dan effectief in het werkveld. Parkeermogelijkheden worden schaars en door de lage emissiezones (LEZ) mogen niet langer alle types bestelwagens de stad in. Daarom zet VINCI Facilities nu elektrische cargofietsen in voor het personeel.

Verschillende voordelen 

Het type cargofiets dat binnenkort in het straatbeeld te zien zal zijn, is een elektrisch aangedreven bakfiets waarop de bestuurder vooraan plaatsneemt; achteraan is een grote laadruimte voorzien waarin plaats is voor het werkmateriaal zoals gereedschapskoffers. Dit vervoermiddel biedt verschillende voordelen voor de technici. Ten eerste rijden ze op het fietspad waar geen fileleed is. Dit zorgt voor een grote tijdswinst. Ten tweede wordt een parkeerplaats zoeken verleden tijd. Ten slotte stoot de fiets geen uitlaatgassen uit en is het gebruik ervan bovendien goed voor de gezondheid.

Meteen verk(n)ocht

De vraag kwam van een van de technici van VINCI Facilities zelf. Luc werkt als elektricien, woont in Berchem en moet dus vaak de stad in naar klanten. Hij mocht als eerste de fiets een week lang in gebruik nemen en was meteen verkocht. “Met mijn cargofiets verliepen de interventies verrassend vlotter en in het centrum ben ik veel sneller dan eender welke auto. In steden is er dan ook niet veel nodig om urenlang in de file te staan. Enkel voor grote werken neem ik nog een bestelwagen, maar ik ben volledig verknocht aan mijn nieuwe cargofiets!

Het was Ward Beniest, Business Unit Manager van VINCI Facilities die samen met Luc zocht naar een oplossing. Hij is dan ook overtuigd van de voordelen van dit vervoermiddel: “Onze klanten zijn erg blij met de snellere service. Voor de stadsbewoner is het ook positief, gezien er zo minder wagens rondrijden. Bovendien verkleinen we op deze manier de CO2-afdruk van VINCI Facilities. Het is een win-win.”

Groene groei

Het gebruik van elektrische cargofietsen sluit mooi aan bij andere initiatieven binnen VINCI Energies. “Een van onze drijvende factoren is het inzetten op groene groei en ontwikkeling”, vertelt Ward Beniest. “Zo laten veel werknemers de laatste jaren meer en meer hun auto thuis en schaffen ze een fiets aan. We hebben zelfs de fietsenstalling moeten verdubbelen om tegemoet te komen aan de exponentiële groei van het aantal fietsen. Naar de toekomst toe blijven we deze ingeslagen weg volgen en nodigen we alle technici die enthousiast zijn over deze manier van werken uit om zich aan te sluiten bij een van onze groene en sportieve teams.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details