NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Techno breidt succesvolle, ultra compacte Micronnect®-familie uit

Techno breidt succesvolle, ultra compacte Micronnect®-familie uit

Techno, de Italiaanse fabrikant van waterdichte connectoren, breidt zijn assortiment uit met 2 nieuwe IP68/IP69K designs: een 3-polige plug & play connector en een current distributor. Beiden connectoren zijn gebaseerd op het succesvolle 2-polige plug & play schroefdesign Micronnect®, dat een ultra compacte vorm combineert met een krachtige functionaliteit en een eenvoudige installatie.

“Compactheid is één van de eerste vereisten die klanten stellen aan connectoren voor hun armaturen”, benadrukt Maarten Voermans, verantwoordelijk voor de verlichtingsmarkt binnen Benelux distributeur A&C Solutions. “Maar met de toenemende veelzijdigheid en complexiteit van armaturen, willen klanten zeker niet inboeten op de mogelijkheden die compacte connectoren bieden.” De introductie van de 2-polige Techno Micronnect® eind 2017 was dan ook een schot in de roos. “Dat je binnen een doorsnee van 14mm nog altijd kabels van 8,3mm kunt aansluiten, heeft heel wat klanten van A&C Solutions overtuigd”, gaat Maarten verder.

Breder toepassingsbereik

Dit succes heeft Techno ertoe aangezet om binnen de huidige Micronnect®-vorm op zoek te gaan naar mogelijkheden om het toepassingsbereik verder te vergroten. Het resultaat is enerzijds een upgrade van het plug & play design naar een 3-polige IP68/IP69K connector. Anderzijds voegt Techno een nieuwe distributiebox toe aan de reeks, de TH625. Deze 3-polige current distributor met geïntegreerde leds heeft 1 ingang met een verdeling naar 3 aansluitpunten.

Sterk staaltje waterdichtheid

Techno staat erom bekend hoogwaardige IP68/IP69K connectoren op de markt te brengen, die vooral inzetten op een gebruiksvriendelijke installatie. “Zo zorgt Techno ervoor dat fouten en lekkage bij de installatie nihil zijn doordat de afdichting al mee is aangegoten aan het contactblok”, legt Maarten uit. Maar ook de betrouwbaarheid van de verbinding staat bij Techno centraal. “Micronnect® biedt klanten de mogelijkheid om een permanente vergrendeling te voorzien in de vorm van het Techno safe-lock systeem. Dit kun je enkel ontgrendelen met behulp van een schroevendraaier. Tegelijkertijd zorgt een anti-rotatiesysteem ervoor dat de wartel niet onverhoopt loskomt. Al met al een zeer complete, veelzijdige reeks die het vertrouwen van onze klanten zeker waard is”, besluit Maarten.

De nieuwe 3-polige Micronnect®-connectoren zijn direct leverbaar uit voorraad bij Benelux distributeur A&C Solutions.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details