Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

Textielkanalen zorgen ook in zwembaden voor een degelijke klimaatregeling

innotech-04
De textielkanalen blazen de warme lucht enkel richting de ramen uit – nooit rechtstreeks op het zwembad of de loopzones errond, wat het comfortgevoel ten goede komt.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Prihoda

7 maart 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De lijst met relevante toepassingen voor de textielkanalen van Prihoda is inmiddels eindeloos: in showrooms, winkelfilialen, horecazaken, kinderdagverblijven en kunstgalerijen hebben de textielkanalen reeds hun goede werking bewezen. Met de toepassing in een privé-poolhouse bewijst Prihoda nu dat de unieke kwaliteiten van de textielkanalen ook in zwembaden, klein en groot, een toegevoegde waarde bieden. 

Een zakenman uit West-Vlaanderen zocht naar een kwalitatieve oplossing voor de klimaat­regeling van het poolhouse aan zijn woning. In samenspraak met het gerenommeerde installatiebedrijf Innotech uit Wielsbeke kwamen de textielkanalen van Prihoda als oplossing uit de bus. Wesley Verlez, Product & Sales Manager bij Prihoda: “De klant wilde eerst en vooral een perfect functio­nerend ventilatiesysteem, met het nodige comfortgevoel voor de zwembad­gebruikers.” Voor het project in Tielt viel de keuze op een standaard-halfrond kanaal, dat mooi aansluit op de vormgeving van het gebouw, met een diameter van 550 mm, een lengte van 18.500 mm en een debiet van 3.500 m³/h. 

‘De klant wilde eerst en vooral een perfect functionerend ventilatiesysteem, met het nodige comfortgevoel voor de zwembadgebruikers.’

Kiezen van de uitblaasrichting

De textielkanalen van Prihoda voldeden aan de noden en blijken zo een perfecte oplossing voor zwembaden, zowel privé- als openbare zwembaden. “De textielkanalen zijn vervaardigd uit polyester, een stof die resistent is tegen chloride”, vervolgt Verlez. Ook de montagematerialen zijn uitstekend geschikt voor gebruik in een zwembadomgeving – denk maar aan de geplastificeerde kabels en de profielen uit inox, pvc en aluminium.” Bovendien blazen de textielkanalen de warme lucht enkel richting de ramen uit – nooit rechtstreeks op het zwembad of de loopzones errond, wat het comfortgevoel ten goede komt. 

Daarnaast liggen de kaarten op budgettair vlak gunstiger voor de textiel­kanalen dan voor inox kanaalsystemen. De textielkanalen bieden ook een akoestische meerwaarde ten opzichte van alternatieven in galva of inox, dankzij de geluiddempende kwaliteiten van het textiel. “En je kan het textiel eenvoudig wegnemen om het te reinigen in de wasmachine. Er hoeft dus geen gespecialiseerde firma ter plaatse te komen om de kanalen te reinigen”, aldus Verlez. 

‘De klant koos voor een zuiderse tint, een oceanview met glashelder water.’

Rustgevende zuiderse tint

Een andere troef van de Prihoda-oplossing, is dat de textielkanalen volgens de wensen van de klant gepersonaliseerd kunnen worden. “Dat dankzij Prihoda Art, wat resulteert in een enorme meerwaarde op esthetisch vlak. Zo beantwoorden de kanalen aan de specifieke wensen van de bouwheer of inrichtende partij”, zegt Verlez. “In dit geval koos de klant voor een zuiderse tint, een oceanview met glashelder water. Het effect is bijzonder rustgevend en ontspannend.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details