01:23
30-01-2016

Thercon wordt exclusief verdeler van Clivet in BeLux

Thercon, exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse topmerk General, gaat voortaan ook Clivet-producten verdelen in België en Luxemburg. Clivet ontwerpt, produceert en distribueert systemen voor klimaatregeling, verwarming, luchtzuivering en luchtverversing met een breed scala aan oplossingen voor woningbouw, kantoren, hotels, ziekenhuizen, shoppingcentra, bioscoopzalen en industrie.

Het productgamma van Clivet, complementair aan het bestaande General-aanbod, laat Thercon toe om nieuwe markten aan te boren en zo de verdere groeiambities waar te maken. Maar de complementariteit van de producten was niet de enige factor om met Clivet in zee te gaan: de filosofie van Clivet sluit ook nauw aan bij die van Thercon, met een focus op geïntegreerde totaaloplossingen waarbij meer comfort met een kleinere voetafdruk voorop staan.

Erik Waumans, Executive Director van Thercon, is opgetogen over de overeenkomst met Clivet: “Wij zijn overtuigd van de noodzaak om de schadelijke uitstoot van gebouwen terug te dringen door over te schakelen op duurzame energiebronnen. Clivet deelt die visie: hun oplossingen bieden een unieke combinatie van een hoog comfort met een kleine voetafdruk. Bovendien staat geïntegreerd systeemdenken centraal voor Clivet: in plaats van losse componenten samen te brengen en op elkaar af te stemmen, komt de fabrikant met geïntegreerde totaaloplossingen. Ook dat sluit naadloos aan op onze filosofie. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we samen met Clivet én het bestaande gamma van General een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Over Clivet / General / Thercon
Clivet ontwerpt, produceert en distribueert systemen voor klimaatregeling, verwarming, luchtzuivering en luchtverversing met een breed scala aan oplossingen voor woningbouw, kantoren, hotels, ziekenhuizen, shoppingcentra, bioscoopzalen en industrie. Het bedrijf werd opgericht in 1989 in Feltre (Italië), waar het over een productieoppervlakte van 50.000m² beschikt.

General is een merk van de Japanse groep Fujitsu General, marktleider in airconditioning en warmtepompsystemen. In 1976 lanceerde General al een eerste warmtepomp. Met zijn uitgebreid gamma lucht-lucht- en lucht-waterwarmtepompen bevestigt General vandaag zijn reputatie van trendsetter in de inverter- en warmtepomptechnologie.

Thercon is exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse topmerk General in de Benelux. Daarnaast ontwikkelen we bij Thercon ook zelf nieuwe technieken om de installatie en werking van onze toestellen verder te optimaliseren. Onze doelstelling is om het beste klimaatcomfort te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Thercon biedt een totaalconcept dat steunt op 5 productpeilers: Airstage (lucht-luchtwarmtepompen), Waterstage (lucht-waterwarmtepompen), Sanistage (warmtepompboilers), Sunstage (zonthermisch systeem) en Poolstage (lucht-waterwarmtepompen voor zwembaden en jacuzzi’s).

Sinds januari 2016 is Thercon ook exclusief verdeler van Clivet- systemen voor klimaatregeling, verwarming, luchtzuivering en luchtverversing in België en Luxemburg.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Installatie en Bouw België partners

Solarbaby SolarBoy BelsolarHansa Blueblox