NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Thomas Scorier (TS Construct) volgt Johan Willemen op als voorzitter van Buildwise
Thomas Scorier

Thomas Scorier (TS Construct) volgt Johan Willemen op als voorzitter van Buildwise

Thomas Scorier, stichter en CEO van TS Construct, neemt de fakkel over van Johan Willemen (CEO Willemen Groep) als voorzitter van Buildwise, het kennis- en innovatiecentrum van de bouwsector. Dat maakte Buildwise bekend op zijn NEXT event, waar het samen met ruim 400 bouwprofessionals een blik wierp op de toekomst van de sector. Johan Willemen was negen jaar voorzitter en werkte in die hoedanigheid nauw samen met CEO’s Jan Venstermans en Olivier Vandooren. Onder het bewind van Johan Willemen transformeerde het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw tot Buildwise en kwam er een nieuw hoofdkwartier in Zaventem. Nieuwe voorzitter Thomas Scorier, die tot dit voorjaar voorzitter was bij Embuild, zal de ingeslagen weg verderzetten. 

Johan Willemen

Buildwise, het vroegere WTCB, neemt na negen jaar afscheid van Johan Willemen. Johan Willemen drukte als voorzitter zijn stempel op de organisatie, en niet altijd in de gemakkelijkste omstandigheden. “De afgelopen jaren is de bouwsector sterk veranderd. Bovendien werden we geconfronteerd met de gevolgen van de COVID-crisis, de oorlog in Oekraïne en de overstromingen in de Vesdervallei in Wallonië”, zegt Johan Willemen. “Flinke uitdagingen waarbij de sector moest kunnen rekenen op een sterk en veerkrachtig onderzoeks- en innovatiecentrum. En dat is Buildwise!” “Innovatie in de bouw zit in Johans DNA, net als bij ons. Hij heeft ons mee op het juiste spoor gezet om de sector bij te staan in de uitdagingen die ons wachten. Zijn bijdrage kan moeilijk overschat worden”, zegt Olivier Vandooren, CEO van Buildwise.  

Johan Willemen wordt opgevolgd door Thomas Scorier (60). Thomas Scorier is industrieel ingenieur bouwkunde en CEO van TS Construct (Geldenaken), een bouwonderneming gespecialiseerd in houtskeletbouw en CLT (Cross Laminated Timber). Eerder dit jaar nam hij afscheid van het voorzitterschap bij Embuild. “Johan Willemen heeft samen met CEO Olivier Vandooren de fundamenten gelegd voor een sterk Buildwise. Johan is een echte mentor en ik wil dan ook graag zijn werk verderzetten”, stelt Thomas Scorier. “Onze bouwondernemingen rendabeler en toekomstbestendig maken, hen verder leren kijken dan hun eigen bedrijven en projecten om effectiever te gaan samenwerken, duurzaamheid en circulariteit… er is nog werk op de plank!” “Thomas kent de sector als zijn broekzak en is oprecht geëngageerd om niet alleen de grote bouwbedrijven, maar ook onze KMO’s maximaal te ondersteunen en te inspireren!”, besluit Olivier Vandooren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details