NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
TIBA: belangrijke schakel in de ­toekomst van comfortabele en ­efficiënte gebouwen

TIBA: belangrijke schakel in de ­toekomst van comfortabele en ­efficiënte gebouwen

TIBA is een zelf-lerend, industrieel automatiseringssysteem dat de nadruk legt op energie besparen en het centrale beheer van de ­gebouwen. Met het TIBA systeem wordt al het potentieel voor energiebesparing in een gebouw benut. Het open TIBA (Total Integrated ­Building ­Automation) concept wijkt volledig af van de huidige werkwijze van de standaard gesloten systemen, waarbij technieken en ­installaties individuele eilanden vormen.

We worden enerzijds geconfronteerd met strenge energieprestatiedoel­stellingen, en anderzijds met het maximale behoud van comfort in het gebouw. Om dit te behalen is een transformatie nodig. De toenemende aandacht voor CO2-uitstoot, energie-efficiëntie en comfort kan enkel beantwoord worden door hybride installaties, in combinatie met boorgat energie-opslag.

Waar heel wat andere ontwikkelaars hun algoritmen afschermen, kiest Fixsus er bewust voor om ze grafisch weer te geven in overzichtelijke schema’s. Zo kan de eindklant zelf ingrijpen op alle parameters die bepalend zijn voor het comfort van de gebruikers.

 

De TIBA hybride matrix biedt hierop een antwoord, en zal daarom in de komende jaren aan belang winnen. Fixsus is ervan overtuigd dat het TIBA concept een zeer belangrijke schakel wordt in de toekomst van comfortabele en energie-efficiënte gebouwen. Het bedrijf streeft naar een zelfvoorzienend systeem dat mee kan evolueren met de wijzigende omstandigheden van het gebouw, en dit zonder upgrades of vervanging van het centrale systeem. “Ik kan mijn Fixsus-systeem van elf jaar geleden gewoon behouden. Ook al was mijn gebouw vroeger een logistiek gebouw en is het nu een kantoorgebouw. Dit brengt andere eisen met zich mee op vlak van de regeling. Het Fixsus-systeem kan nog zeker 20 jaar mee”, getuigt een klant van Fixsus.

Visualisatie- en meldingssysteem

Fixsus hanteert een uitgebreid visualisatie- en meldingssysteem dat een nauwgezette opvolging garandeert. Deze combinatie is uniek in de HVAC-wereld.

De eindklanten krijgen het volledige regelschema te zien op een scherm naar keuze – niet alleen aan de regelkast, maar desgewenst ook op laptop, tablet of smartphone. Zo kunnen ze meteen ingrijpen op de juiste parameters en hun HVAC-installatie echt finetunen.

Dat biedt ook voor Fixsus de nodige voordelen: zo kan het bedrijf bij 95% van de interventies gewoon ‘op het scherm’ werken in plaats van in de broncode te moeten gaan kijken. Fixsus probeert eventuele problemen ook altijd samen met de klant op te lossen. Zo leren de klanten stap voor stap omgaan met hun systeem, wat veel effectiever is dan alles in één keer uit te moeten leggen. “Het is zeer handig dat we bij eventuele ongemakken meteen kunnen ingrijpen. Onlangs heb ik de installatie nog bijgestuurd vanop de fiets”, getuigt een tevreden klant.

Vermits Fixsus met open, industriële PLC-systemen van Beckhoff Automation werkt, is een verkrijgbaarheid van wisselstukken en technologische ondersteuning van maar liefst 20 jaar gegarandeerd.

De eigen ontwikkelde Fixsus hardware.

 

R&D

Als technologisch bedrijf is research en development van cruciaal belang voor de verdere groei van Fixsus en het sterke concurrentiële voordeel van het bedrijf in de markt. Het ‘out-of-the-box’ denken, ontwikkelen en handelen van het Fixsus-team maakt het verschil. Fixsus legt de lat hoog op vlak van engineering, installatie, software, besturing en hardware. De Fixsus hardware is een antwoord op de praktische eisen en kwaliteitsnormen waaraan tijdens de realisatie van projecten aan voldaan moet worden. De Universele Multisensor Touchpanels (TP10) bewijzen intussen in uiteenlopende omstandigheden dat ze de performante communicatieschakel zijn die klanten nodig hebben om hun gebouwbeheersysteem optimaal te gebruiken.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details