NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Tijd en geld besparen dankzij makkelijke bedrijfssoftware

Tijd en geld besparen dankzij makkelijke bedrijfssoftware

Teamleader biedt een gebruiksvriendelijke oplossing aan voor het beheren van contacten, verkoop- en projectmanagement en facturatie. Het Gentse softwarebedrijf startte in 2012 met 3 gedreven jonge ondernemers: Jeroen De Wit, Willem Delbare en Mathias De Loore.

Exponentiële groei

Alles begon tijdens de studies. Jeroen De Wit, CEO van Teamleader: “In 2008 richtten we een webdesignbureau op, RGBscape. Dat werd in 2010 verkozen tot Gentse student-onderneming van het jaar. We merkten later echter dat er nood was aan digitale oplossingen voor kleinere bedrijven. Zulke software was al beschikbaar voor grote ondernemingen, maar zijn vaak log en onbetaalbaar voor een kmo. Zo is Teamleader ontstaan. Ondernemers en vakmannen helpen vanaf de eerste stappen – het prospecteren – tot de laatste – de boekhouding. Van lead to cash”.

Heel wat klanten hebben ondertussen hun weg gevonden naar de gebruiksvriendelijke oplossing van Teamleader. Sindsdien is het bedrijf exponentieel gegroeid en telt het zo’n 180 medewerkers, en klanten in België, Nederland, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië.

‘Meer gedaan. Minder gedoe’

In Teamleader beheer je je klanten, projecten en facturen, maar daarnaast kan je ook koppelingen maken met je favoriete tools. Jeroen De Wit: “Onze klanten gebruiken naast Teamleader vaak nog andere software. Denk maar aan je agenda, Dropbox, Google apps, … Dit vertaalt zich in een marketplace waar heel wat bekende en minder bekende softwarepakketten een plaats vinden. Door de verschillende software die je gebruikt te integreren, bespaar je geld en tijd. Focus op waar je goed in bent en laat de rest aan ons over. Wij bieden een alles-in-één-dienst aan.” De tagline van Teamleader is niet voor niets: ‘Meer gedaan. Minder gedoe.’

Teamleader Software & BIM

‘Specifiek voor deze sector ontwikkelden we heel wat specifieke toepassingen in onze mobiele app.’

 

Installateurs, architecten en bouwbedrijven

Ook de wereld van installatie en bouw ontsnapt niet aan de nieuwste technologische ontwikke-lingen. IT is een belangrijk instrument geworden om verder te kunnen groeien. Jeroen De Wit: “We zijn er ons van bewust dat dit een sector is die volop aan het digitaliseren is. Installateurs, architectenbureaus, bouwbedrijven die projectmatig te werk gaan… het is één van onze grootste klantensegmenten.”

“Specifiek voor deze sector ontwikkelden we heel wat specifieke toepassingen in onze mobiele app. Onder andere het gebruik van werkbonnen, waarvoor onlangs nog een nieuwe update werd gelanceerd. Hierbij geeft de Teamleader-gebruiker aan wanneer iemand bij de klant toekomt, registreert hij alle uren en verbruikte materialen en wordt alles verwerkt in een pdf. De eindklant tekent ter plaatse en die ondertekende werkbon wordt uiteindelijk gesynchroniseerd met de webversie van Teamleader. Een medewerker op kantoor kan er dan bijvoorbeeld onmiddellijk een factuur van maken. Zo verlies je geen tijd aan het achteraf zoeken van papieren werkbonnen. Met de app beheer je tevens onderweg je contacten en je agenda, of raadpleeg je je facturen.”

“Daarnaast is het in Teamleader ook eenvoudig om na te kijken hoe winstgevend projecten zijn. Op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier wordt meegegeven hoe hoog de kosten gaan versus hoeveel inkomsten er binnenkomen. Ook dat past weer in het kader van minder zorgen en meer focus.”


De keuze voor Teamleader

Jef Schrauwen van Atelier Schrauwen – Schrijnwerkerij

Teamleader Software & BIM

‘Doordat je de klantgegevens, verkoopcijfers en andere data altijd en overal kan raadplegen, blijf je op de hoogte en hoef je je geen zorgen te maken.’

 

Voordat Atelier Schrauwen besloot om Teamleader te gebruiken, werkte het bedrijf met Excelbestanden en typische bouwsoftware die verre van optimaal waren.

Jef Schrauwen weet vooral de controle het meest te appreciëren. “Van nature ben ik wel iemand die zelf de teugels in handen wil houden. Met Teamleader kan dat, zonder de vervelende baas te moeten spelen. Doordat je de klantgegevens, verkoopcijfers en andere data altijd en overal kan raadplegen, blijf je op de hoogte en hoef je je geen zorgen te maken.”

Naast Teamleader gebruikt Schrauwen uiteraard ook andere tools. Tools die met Teamleader integreren, wat Jef als groot pluspunt ziet: “Outlook, de LinkedIn-plugin, ons boekhoudpakket, … Je koppelt ze moeiteloos aan Teamleader, en je kan van start. Recent sloten we een overeenkomst voor een track&trace-systeem. Onze absolute voorwaarde daarbij? Dat de software kon koppelen met Teamleader. Zo kunnen we in de projectmodule de budgetten en uren blijven opvolgen.”

Jef voorspelt een mooie toekomst: “Volgens mij wordt Teamleader ook in de toekomst mede verantwoordelijk voor de groei van héél wat bedrijven in de bouw -en installatiesector.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details