NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Trane warmtepompoplossingen helpen scholen in het district Fiumicino, Italië, koolstofvrij te maken.

Trane warmtepompoplossingen helpen scholen in het district Fiumicino, Italië, koolstofvrij te maken.

Trane-warmtepompen vervingen gasketels om schone, hernieuwbare warmte te leveren als onderdeel van het algemene project van de gemeente om de CO2-uitstoot van de scholen te elimineren.

Het project heeft 31 kleuterscholen, basisscholen en middelbare scholen in Fiumicino koolstofneutraal, duurzaam en energie-autonoom gemaakt.

Trane ®, een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen en diensten voor binnenklimaat en een merk van Trane Technologies, kondigde vandaag aan dat zijn warmtepompoplossingen hebben bijgedragen aan het koolstofvrij maken van de verwarmingssystemen van 31 scholen in het Italiaanse district Fiumicino. De vervanging van gasketels en de elektrificatie van de verwarmingssystemen van de scholen maakt deel uit van het project van de gemeente om alle scholen in Fiumicino om te vormen tot koolstofneutrale , energetisch duurzame en autonome gebouwen.

Het totale project, inclusief de elektrificatie van de verwarmingssystemen, de installatie van fotovoltaïsche systemen , de vervanging van lampen door nieuwe LED-lampen en de invoering van een volledig geautomatiseerd beheerssysteem, zal een energiebesparing van ongeveer 650 TOE (ton olie-equivalent) aan warmte en elektriciteit opleveren, wat overeenkomt met een vermindering van de atmosferische uitstoot van bijna 1400 ton CO2 per jaar.

De nieuwe, duurzame verwarmingssystemen in de scholen van Fiumicino zijn gebaseerd op een totaal van 40 Trane Sintesis Advantage CXAFConquest CXAX en Cube CXB lucht/water-warmtepompen , die bijdragen aan de totale emissiereductie met een geschat gemiddelde waarde van maximaal 390 ton CO2 per jaar.

“Door opnieuw te bekijken hoe we onze verwarmings- en koelsystemen beheren en af te stappen van de historische, op fossiele brandstoffen gebaseerde aanpak, kunnen we onze koers verleggen en de uitstoot van onze gebouwen radicaal verminderen,” zegt Louis Rompre, portfoliomanager bij Trane in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Nu het elektriciteitsnet steeds koolstofarmer wordt, moet de toekomstige manier waarop we onze gebouwen verwarmen zeker elektrisch zijn, wat bijdraagt aan veiligere gebouwen en een betere luchtkwaliteit in onze steden . De vervanging van gasketels die aanzienlijk bijdragen aan de uitstoot van NOx en CO2 en die de luchtkwaliteit rond scholen verslechteren, is vooral belangrijk voor het welzijn van kinderen en buren. Het decarbonisatieproject in Fiumicino waar Trane met trots deel van uitmaakt, is een goed voorbeeld van hoe een gemeente bestaande technologie kan inzetten om een van de groenste wijken van Italië te worden.”

Het koolstofarm maken van de verwarmingssystemen van de kinderdagverblijven, kleuterscholen, basisscholen en middelbare scholen omvatte de herontwikkeling van 31 thermische centrales, de verwijdering van oude gasketels en de installatie van zeer efficiënte Trane-warmtepompen. Deze lucht/water-warmtepompen halen energie uit de omgevingslucht, zonder directe uitstoot van broeikasgassen, en bieden een hernieuwbare energieoplossing voor de traditioneel koolstofintensieve vraag naar ruimteverwarming:

  • De Trane Sintesis™ Advantage CXAF warmtepomp biedt de beste efficiëntie in zijn klasse bij Eurovent klasse A prestaties bij volle belasting. De Sintesis™ Advantage CXAF warmtepompen bieden marktleidende werkingsgebieden en kunnen 40 °C warm water leveren, zelfs bij -15 °C omgevingsluchttemperatuur, voldoende voor conventionele lage temperatuur ruimteverwarming. Voor ketelinstallaties gekoppeld aan middelgrote temperatuurradiatoren die gemiddeld 45 °C warm water nodig hebben kan de Sintesis™ Advantage CXAF efficiënt aan die eis voldoen bij -10 °C omgevingsluchttemperatuur.
  • De Trane Conquest CXAX lucht/water scroll warmtepomp levert omkeerbare koeling en verwarming bij brede werkingsgebieden tot -15 °C omgevingslucht en biedt tot 60 °C warmwatertemperatuur. Trane Conquest CXAX warmtepompen combineren hoge prestaties en betrouwbaarheid in een compact ontwerp dat zorgen voor minder geluid, zonder de efficiëntie te verminderen of de voetafdruk aan te tasten.
  • Trane Cube CXB lucht/water warmtepompen produceren warm water tot 65 °C en tot -10 °C buitenluchttemperatuur. Met een lage omgevingsluchtset kan de unit tot 55 °C bij -20 °C buitenluchttemperatuur leveren.

Het in 2021 gestarte project voor de elektrificatie van de schoolverwarming in Fiumicino is nu voltooid en het Trane-systeem is volledig operationeel.

De uitgebreide netwerkorganisatie van Trane omvat teams van hoogopgeleide professionals die 24/7 beschikbaar zijn voor technische bijstand, advies en ondersteuning. Trane-klanten krijgen snelle en effectieve hulp wanneer ze die nodig hebben en kunnen profiteren van de inzet van het bedrijf om energie-efficiënte en duurzame oplossingen te leveren die helpen de CO2-voetafdruk te verminderen en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Het leveren van duurzame koel- en verwarmingsoplossingen maakt deel uit van de algemene aanpak van Trane en Trane Technologies om de CO2-uitstoot in de industrieën en markten die zij bedienen te verminderen. Het helpt de 2030 duurzaamheidsverplichtingen te bevorderen, waaronder de Gigaton Challenge om de uitstoot van broeikasgassen door klanten met 1 miljard ton te verminderen.

Voor meer details over het volledige Trane portfolio van oplossingen, bezoek www.Trane.eu.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details