Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
HVAC

Twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling: modulair systeem of alles-in-éénoplossing.

Vanaf maart vullen twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling het Vaillant-gamma aan: de flexibele, modulaire versoTHERM plus en de recoCOMPACT exclusive, een totale comfortoplossing. De versoTHERM voorziet in verwarming en koeling en laat zich moeiteloos combineren met andere Vaillant-systeemcomponenten, terwijl een recoCOMPACT exclusive een totaaloplossing biedt voor warmte- en warmwatervoorziening, koeling en ventilatie. Deze monobloc warmtepompen, […]

naamloos-3-kopieren

6 maart 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Vanaf maart vullen twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling het Vaillant-gamma aan: de flexibele, modulaire versoTHERM plus en de recoCOMPACT exclusive, een totale comfortoplossing. De versoTHERM voorziet in verwarming en koeling en laat zich moeiteloos combineren met andere Vaillant-systeemcomponenten, terwijl een recoCOMPACT exclusive een totaaloplossing biedt voor warmte- en warmwatervoorziening, koeling en ventilatie. Deze monobloc warmtepompen, zonder buitenunit, onderscheiden zich allebei door hun compacte volume en stille, energiezuinige en efficiënte werking.

Compact en stille werking

De versoTHERM plus en de recoCOMPACT exclusive hebben heel wat positieve eigenschappen gemeen. Deze lucht/water-warmtepompen zijn allebei monobloc toestellen voor binnenopstelling. Er is dus geen buiteneenheid die in de tuin, op de binnenplaats of het terras een plaatsje moet vinden. Bij de installatie van deze warmtepompen komen geen koeltechnische handelingen kijken. Dankzij stille technologieën zoals de inverter compressor, de inverter ventilator en het Sound Safe System behoren ze bovendien tot de stilste warmtepompen op de markt. De ultrastille werking en het compacte design verruimen de mogelijkheden tot een discrete installatie: stil genoeg voor een locatie dicht bij woonruimtes, klein genoeg voor een kelder, berg- of wasruimte. Verder zijn zowel hoek- als muuropstellingen mogelijk, waarbij de afstand van de muur niet meer dan 10 cm hoeft te bedragen.

recoCOMPACT

Energiezuinig en efficiënt

Qua verwarmingsvermogen geven beide warmtepompen drie opties: 3,6 kW, 5,65 kW en 7,2 kW. Zelfs bij buitentemperaturen tot -7C° blijft hun vermogen constant. Nog een grote troef is energiezuinigheid. De versoTHERM plus haalt zijn lage werkingskosten uit een zeer hoog rendement, de invertertechnologie en een hermetisch afgesloten koelcircuit, de recoCOMPACT exclusive heeft deze te danken aan de combinatie van een zeer hoog rendement en energierecuperatie uit het ventilatiesysteem. In beide gevallen levert dit voor verwarming het A++-label op en zorgt het voor een gevoelig lager E-peil bij een nieuwbouwwoning.

versoTHERM: modulaire warmtepomp voor binnenopstelling

Wie opteert voor een versoTHERM plus, vindt daarin een flexibele oplossing voor verwarming en koeling. Dankzij het modulaire concept laat deze warmtepomp zich moeiteloos combineren met andere Vaillant-systeemcomponenten. Ze laat zich ook vlot aan verschillende ventilatiesystemen koppelen. Wie voor het versoVAIR C-systeem van Vaillant kiest, kan dit op de versoTHERM monteren, maar ook koppeling aan een extern ventilatiesysteem C of D via het daarvoor bestemde toebehoren is mogelijk. Ook koppelingen met een externe warmwaterboiler naar keuze of fotovoltaïsche systemen liggen vlot binnen bereik. Dat maakt van een versoTHERM plus een ideale oplossing voor specifieke toepassingen zoals huishoudens met een grote warmwatervraag.

recoCOMPACT: duurzame totaaloplossing

Vaillant

Met de recoCOMPACT, die voorzien is van het Green iQ-label, haalt de eigenaar meteen een bijzonder duurzame totaaloplossing in huis voor warmte- en warmwatervoorziening, koeling en ventilatie. Het ingebouwde D-ventilatiesysteem haalt een volumedebiet tot 360 m3/h en de ingebouwde sanitaire boiler heeft een volume van 211 liter. De luchttoevoer en -afvoer van het D-ventilatiesysteem kunnen optioneel via de luchtaansluitingen van de warmtepomp verlopen. Op die manier zijn maar twee muurdoorvoeren nodig voor het volledige systeem. Gespecialiseerde bedrijven kunnen de weerbeschermingsroosters bovendien voorzien van een laklaag die aangepast is aan de kleur van de buitenmuur. De recoCOMPACT heeft een dubbele warmterecuperatie. Eerst wordt de ventilatiewarmte gebruikt in het D-ventilatiesysteem. De daarna overblijvende calorieën helpen het rendement van de warmtepomp te verhogen.

Ruimtebesparend en flexibel

Installateurs ondervinden dezelfde voordelen bij beide warmtepompen. Installeren gaat snel en foutloos dankzij de hoge mate van prefabricage en het Split Mounting Concept draagt bij tot makkelijk transport en eenvoudige installatie. Via de voorzijde krijgt de installateur directe toegang tot alle componenten die onderhoud vereisen. Meteen ook een voordeel voor de eigenaar, die rondom het toestel geen plaats hoeft vrij te houden.

Connectiviteit

Bediening van de warmtepomp gebeurt met de weersafhankelijke regelaar multiMATIC VRC 700, voor installateurs inmiddels een vertrouwd concept, dat voor een perfecte interactie tussen systeemcomponenten zorgt. Ook dit is net zo goed een pluspunt voor de eigenaar, want via de app en de optionele VR 920 internetmodule maakt deze uitlezing en bediening vanop afstand mogelijk, wat het warmtecomfort en energieverbruik alleen maar ten goede komt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details