NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Twee slimme ventilatoren garanderen luchtkwaliteit met zuinige en stille werking

Twee slimme ventilatoren garanderen luchtkwaliteit met zuinige en stille werking

Met het Smart Ventilation-gamma komt Ventilair Group tegemoet aan de vraag naar kwalitatieve, decentrale afvoerventilatoren. Dankzij hun EPBD.be erkenning en hun laag verbruik is dit gamma geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De uitgebreide regeltechnologie biedt ongebreidelde mogelijkheden en de eenvoudige installatie vergemakkelijkt het werk voor de vakman.

Met het gamma Smart Ventilation wil Ventilair Group bewoners ertoe aanzetten om op intelligente wijze te ventileren. Product Manager Steven Braekeveldt licht toe: “Ventilatie wordt meer en meer geaccepteerd, maar bij renovatie beperken bewoners zich tot de belangrijkste vochtige ruimtes, zoals badkamer en toilet. En dan wordt al snel gekozen voor een simpele badkamerventilator uit een doe-het-zelf-zaak. Dat leidt echter regelmatig tot frustraties: deze toestellen mogen dan wel wat goedkoper zijn, maar ze verbruiken meer, maken veel geluid en ze hebben enkel een aan/-uit-functie. Het resultaat is dat de ventilatie na korte tijd niet meer wordt gebruikt, met kwalijke gevolgen voor de binnenluchtkwaliteit. Uiteindelijk toch een dure koop, zo blijkt.”

Svensa, één van de twee Smart Ventilatoren.

 

Svara en Svensa

Het Smart Ventilation-gamma van Ventilair Group biedt de oplossing om op een eenvoudige, efficiëntie en slimme manier ventilatie te voorzien in huis. Het gamma bestaat uit twee Smart Ventilatoren van het merk Vent-Axia, elk met hun eigen troeven: Svara en Svensa. “Svara was de eerste Smart Ventilator, en de introductie hiervan was zo’n succes dat het gamma is uitgebreid met Svensa”, aldus Braekeveldt.

Deze ventilatoren werken volledig automatisch, en treden slechts in werking wanneer de luchtkwaliteit in gevaar komt, wanneer aanwezigheid of geur wordt gedetecteerd. Bovendien hoeft de eindgebruiker zich geen zorgen te maken over geluidsoverlast: met een geluidsniveau dat beperkt blijft tot 17-20 dB(A) (Svara) en 19 dB(A) (Svensa) vallen de toestellen alleen maar als fluisterstil te omschrijven. Dankzij een gegarandeerd debiet blijft de luchtkwaliteit optimaal. Ook het verbruik is verwaarloosbaar: de jaarlijkse elektriciteitskosten liggen lager dan die van bijvoorbeeld een gsm-oplader.

“Met deze Smart Ventilatoren maken we de oversteek naar renovatie- of aanbouwtoepassingen”, vult Braekeveldt aan. “Ze laten de verbouwer toe om, naargelang zijn mogelijkheden, gefaseerd te werk te gaan en een systeem C te bouwen per ruimte: hij kan bijvoorbeeld beginnen met het renoveren en ventileren van een badkamer en in een later stadium ook de keuken erbij te betrekken. Hij kan de ventilatoren apart installeren en ze toch aansturen vanuit één centraal punt: de app.”

‘De Smart Ventilatoren laten de verbouwer toe om, naargelang zijn mogelijkheden, gefaseerd te werk te gaan en een systeem C te bouwen per ruimte.’

 

Verschillende sensoren

De state-of-the-art regeltechnologie biedt heel wat mogelijkheden. “Verschillende sensoren maken het mogelijk om veranderingen in vochtniveau, geur of temperatuur meteen te detecteren en in te grijpen”, zegt Braekeveldt. “Bovendien heeft de gebruiker de mogelijkheid om de ventilatie te bedienen met een applicatie. Hij kan de werking van de ventilatoren ook vooruit plannen, om bijvoorbeeld bepaalde ruimtes tijdens periodes van lange afwezigheid regelmatig te verversen.”

Ook aan het installateursgemak heeft Ventilair Group gedacht, zegt Braekeveldt. “De montage en installatie verloopt eenvoudig en het maken van fouten is quasi uitgesloten. Iedere bestaande, verouderde ventilator kan probleemloos worden vervangen door één van deze twee Smart Ventilatoren. Daarenboven laat de
opbouw van de toestellen een snelle reiniging toe. De vijf jaar garantie die Ventilair Group standaard biedt bewijst dat de installateur, noch de eindgebruiker enig risico lopen.” Tevens het vermelden waard is de ingebouwde waterpas bij de Sensa, zodat de installateur er ten allen tijde van zeker van kan zijn dat de ventilator perfect recht hangt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details