NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Tweede editie Solar Solutions Kortrijk blijft in de pas met de groeiende markt: groter en diverser

Tweede editie Solar Solutions Kortrijk blijft in de pas met de groeiende markt: groter en diverser

De duurzame energiemarkt in België blijft zich dynamisch ontwikkelen, met opmerkelijke groei in geïnstalleerd PV-vermogen. Recentelijk rapporteerde de PV-markt in België een uitzonderlijk jaar, met een nieuw geïnstalleerd vermogen van 1,7 GW. Deze sterke stijging van 72% ten opzichte van de toevoegingen in 2022 (985 MW) plaatst België op de achtste positie in de wereldwijde ranglijst van 2023, drie plaatsen hoger dan het voorgaande jaar. De verwachting is dat de groei blijft toenemen de komende jaren en dat België gestaag deel blijft uitmaken van de ‘GW-club’ (jaarlijkse groei boven de 1GW).

Daarnaast weerspiegelt de 68 % groei van duurzame verwarmingssystemen in 2023, de groeiende trend naar duurzame energie in België. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) meldt voor het eerst meer dan 50.000 verkochte warmtepompen in 2023, terwijl de verkoop van cv-ketels met 32 procent daalde van 223.000 in 2022 naar 152.000 in 2023.

Het aantal volledig elektrische auto’s in België verdubbelde binnen een jaar, van ruim 70.000 op 1 augustus 2022 naar bijna 140.000 op 1 augustus 2023. Bedrijven bezitten 80 procent van deze elektrische voertuigen, terwijl consumenten 20 procent bezitten. In Vlaanderen groeide het aantal volledig elektrische auto’s in 2022 met ongeveer 30.000, bijna een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl er ook ruim 40.000 plug-in hybrides werden toegevoegd. De publieke ruimte in Vlaanderen heeft nu meer dan 25.000 laadequivalenten, met een doelstelling van 35.000 laadequivalenten tegen 2025.

Op Solar Solutions Kortrijk, dat plaatsvindt op woensdag 2 en donderdag 3 oktober in Kortrijk Xpo, kunnen bezoekers niet alleen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie ontdekken, maar ook de synergiën tussen zonne-energie en andere duurzame technologieën verkennen. Deze ontwikkeling zal ongetwijfeld de interesse en discussies op de beurs versterken, terwijl professionals streven naar holistische oplossingen voor een duurzamere toekomst.

Focus op zaken doen en nieuwe producten

Solar Solutions legt de nadruk op het verbinden van internationale fabrikanten, distributeurs en groothandels met installateurs, adviseurs, ontwikkelaars en andere duurzame professionals in België en Noord-Frankrijk. Bezoekers kunnen deelnemen aan seminars waar ze kennis kunnen opdoen over de nieuwste innovaties en trends, gepresenteerd door vooraanstaande experts. De beurs omvat vier hoofdpijlers:

Solar: Met een uitgebreid aanbod aan efficiënte zonnepanelen, slimme omvormers en gebruiksvriendelijke montagesystemen.
Green HVAC: Inclusief diverse types (hybride) warmtepompen
Smart Storage: Oplossingen voor energieopslag, zowel voor zakelijke als residentiële gebruikers.
EV Charging: Alles wat nodig is voor het aanleggen van oplaadmogelijkheden voor elektrisch vervoer.

De meest innovatieve producten uit elke categorie zijn te zien op de Innovation Boulevard, waarbij het beste product uit elke categorie wordt bekroond met de felbegeerde Best Innovation Award. Bovendien worden er bijzondere prijzen uitgereikt aan de winnaars van de European Solar Games, een wedstrijd waar installateurs worden beoordeeld op hun vakmanschap bij het installeren van zonnepanelen op een modeldak.

Succesvolle Internationale samenwerking

Solar Solutions Kortrijk is een initiatief van Solar Solutions Europe, een joint venture tussen Good! Events & Media uit Nederland en Xpo Group uit België.  Solar Solutions Kortrijk maakt deel uit van de succesformule van Solar Solutions International met edities in Amsterdam, Düsseldorf, Bremen en straks ook Leipzig. Voor de Belgische editie wordt nauw samengewerkt met ODE, de Vlaamse organisatie voor duurzame energie, die aanwezig zal zijn met sectorfederaties PV Vlaanderen, het Warmtepomp Platform en het Warmtenetwerk Vlaanderen en EDORA, de Waalse federatie voor hernieuwbare energie.  Met meer dan 150 exposanten en een verwachte 8.000 bezoekers belooft Solar Solutions Kortrijk de grootste vakbeurs voor duurzame energie in België te worden.

Tickets beschikbaar vanaf medio juni

Solar Solutions Kortrijk vindt plaats in Kortrijk Xpo, een modern en goed bereikbaar hallencomplex op de grens van Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk. Meer informatie over ticketverkoop en exposantenmogelijkheden is beschikbaar op www.solarsolutionskortrijk.be.

Contactgegevens voor pers:
Annick Pycarelle
+ 32 (0)56 24 16 92
E-mail: [email protected]

Over Solar Solutions Kortrijk
Solar Solutions Kortrijk is een toonaangevende vakbeurs voor duurzame energie in België, gericht op het samenbrengen van professionals uit de sector en het promoten van innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. Met een focus op zaken doen, innovatie en kennisdeling biedt de beurs een waardevol platform voor bedrijven en professionals actief in de duurzame energiebranche.

Solar Solutions Kortrijk – Praktische info
Kortrijk Xpo – Hal 1, 2 & 4
Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk/Courtrai
Woensdag, 2 oktober 2024: 10:00-19:00
Donderdag, 3 oktober 2024: 10:00-17:00

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details