NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Uitbreiding elektrische designradiatoren

Uitbreiding elektrische designradiatoren

Vasco presenteert ONI-EL en Beams Mono-EL op Batibouw

Als trendsetter van innovatieve verwarmings-en ventilatieoplossingen stelt Vasco op Batibouw opnieuw tal van interessante innovaties op gebied van verwarming en ventilatie voor. In Hal 12, stand 101 ontdek je onder meer dé nieuwste referentie op vlak van ventilatie (de Vasco DX, binnenkort ook met optioneel te integreren display), een nieuwe generatie ventilatie-units met warmteterugwinning, extra functionaliteiten die het installatie-en gebruiksgemak ten goede komen, en nieuwe elektrische varianten van top-designradiatoren.

De bekende ONI-radiator krijgt een elektrische variant
Elektrische verwarmingsoplossingen winnen in een steeds meer geëlektrificeerde markt aan belang. In combinatie met PV-panelen biedt elektrische verwarming een kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarming. Vasco speelt in op deze duurzame trend, met een elektrische variant van de aluminium designradiator ONI, met zijn 8mm de dunste Vasco-radiator ooit.

Ook de elektrische versie van de ONI bestaat volledig uit aluminium: een licht, duurzaam en perfect recycleerbaar materiaal. Naast de vertrouwde topkwaliteit en de supersnelle reactietijd biedt de elektrische ONI een regeling met meerdere functionaliteiten. Enerzijds een veilige werking dankzij een permanente meting en controle van de oppervlaktetemperatuur. Anderzijds kan de ruimtetemperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden.

Het uitgepuurde design is één van de grote troeven van ONI, en dat is bij bij deze elektrische variant niet anders. De elektrische ontvangmodule is haast onzichtbaar aan de achterzijde van de radiator weggewerkt.

Vasco heeft ook aan het gebruiksgemak van de installateurs gedacht, want aan de montage is niets veranderd ten opzichte van de watervoerende ONI-radiatoren. En voor de temperatuurregeling kan de klant een beroep doen op de energie-efficiënte RF-kamerthermostaat van Vasco.

Praktische info

 • Hoogte: 1.400 mm of 1.800 mm
 • Breedte: 500 mm
 • Warmteafgifte bij hoogte 1.400: 750 W
 • Warmteafgifte bij hoogte 1.800: 1000 W
 • Voldoet aan de Europese Ecodesign-eisen
 • Aan te sluiten op de RF-kamerthermostaat van Vasco
 • Beschikbaar in 55 kleuren
 • 10 jaar kwaliteitsgarantie

Ook Beams Mono in een elektrisch jasje
Vasco gooide reeds hoge ogen met de lancering van de aluminium designradiatoren Beams Mono en Bryce Mono: zo won de Beams Mono in November 2018 de Italiaanse Archiproducts Design Award. Met een elektrische variant van de Beams Mono, de Beams Mono-EL, zet Vasco nu nog een stap verder. Een ideale oplossing voor wie voorstander is van elektrische  radiatoren en tegelijk zweert bij een uitgepuurd en minimalistisch design.

Ook de elektrische versie van de Beams Mono bestaat uit verticale profielen (breedte 150 mm): een licht, duurzaam uit aluminium en perfect recycleerbaar materiaal. De eindklant krijgt de vrijheid om het toestel in te passen in de look & feel van zijn eigen woning, want hij kan zelf bepalen waar en hoeveel profielen er geplaatst worden (max. 3 stuks).

Een elektrische radiator heeft natuurlijk geen last van cv-aansluitingen die het zicht ontsieren. Zo krijgt het pure design van dit topproduct nog meer vrij spel. Om een elektrische weerstand in de Beams Mono te integreren, ontwikkelden de ingenieurs van Vasco een nieuwe afdekplaat op de achterzijde, waardoor elektrische componenten volledig aan het zicht onttrokken zijn. De radiator kan bliksemsnel opwarmen tot 80 à 85 °C en de gebruiker snel van het gewenste warmtecomfort voorzien.

Ook deze radiator maakt gebruik van de dubbele functionaliteiten. Enerzijds een veilige werking dankzij een permanente meting en controle van de oppervlaktetemperatuur. Anderzijds kan de ruimtetemperatuur nauwkeurig gecontroleerd worden. De temperatuur wordt geregeld via een RF-thermostaat waarbij de individuele profielen gekoppeld of afzonderlijk aangestuurd kunnen worden.

Praktische info:

 • Hoogte: 1.800 mm
 • Breedte: 150 mm
 • Warmteafgifte bij hoogte 1.800: 1.000 W
 • Aan te sluiten op de RF-kamerthermostaat van Vasco
 • Beschikbaar in 55 kleuren
 • 10 jaar kwaliteitsgarantie

DX ventilatie-unit met gebruiksvriendelijker display
Als ventilatiespecialist streeft Vasco steeds opnieuw naar innovatie en nog performantere producten. Dat komt tot uiting in de ontwikkeling van de nieuwe DX-ventilatie D-unit. Een fluisterstille unit, met het hoogste rendement bij elk luchtdebiet. Dat is te danken aan de door Vasco zelf ontworpen octogoon warmtewisselaar met een grotere interne oppervlakte. Zo behaalt het toestel een hoger rendement dan een traditionele warmtewisselaar. De unit haalt een rendement van 87% bij 400 m³/h. Daarnaast geniet de DX ook van een extreem laag geluidsniveau en maximale flexibiliteit in montage en gebruik. Dankzij de compacte afmetingen past de DX moeiteloos door een zolderluik. Bovendien is deze unit zowel verticaal als horizontaal te installeren, alsook omkeerbaar voor-en achterkant.VascoVasco DX-Unit

Vanaf het voorjaar zal Vasco ook nog een functioneel display toevoegen aan de DX. Dit nieuwe touchscreen, dat Vasco op Batibouw voorstelt aan het grote publiek, verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van de unit. Het display laat de installateur toe om bij nazicht onmiddellijk een beeld van de actuele status van het toestel te verkrijgen. Hij hoeft de omkasting niet meer weg te halen en kan onmiddellijk ingrijpen bij een eventuele foutmelding of bij het vervangen van de filter.

Eindklanten en installateurs kunnen er zelf voor kiezen om het display in de DX te integreren. Het is zelfs mogelijk om het touchscreen achteraf nog toe te voegen door middel van de voorziene uitsparingen en reeds aanwezige bedrading. Aan het stijlvolle, strakke en rechthoekige design van de DX-unit wordt uiteraard niet geraakt.

Praktische info Vasco DX-unit:

 • Hoogte: 1330 mm
 • Breedte: 588 mm
 • Diepte: 685 mm
 • Gewicht: 49,8 kg
 • Verkrijgbaar via de groothandel
 • Beschikbaar in drie modellen: capaciteit bij 150 Pa van 400, 480 of 570 m³/h
 • Vanaf € 2.623 bruto, (excl. BTW)

Praktische info touchdisplay:

 • Hoogte: 65mm
 • Breedte: 65mm
 • Mogelijk om achteraf te plaatsen (zie uitsparing + reeds aanwezige bedrading)
 • €160,78 bruto, (excl. BTW)

EasyFlow Ventilatiekanalen voor stortbeton

Vasco

Vasco ontwikkelde een uitbreiding op het EasyFlow systeem, het Vasco luchtkanalensysteem voor ventilatie. Tot voor kort was EasyFlow vooral geschikt voor toepassingen in verlaagde plafonds, isolatielagen, isolerende uitvullingslagen, lichte uitvullingslagen en cementdekvloeren.

‘EasyFlow Beton’ biedt de mogelijkheid om al in een vroeg stadium van het bouwproces de ventilatiekanalen te integreren. Nu kunnen de ventilatiekanalen op een moment naar keuze geïntegreerd worden: in de ruwbouwfase met EasyFlow Beton, of bij de afwerking met de traditionele EasyFlow-oplossingen.

Met EasyFlow Beton wordt het ook mogelijk om luchtkanalen te plaatsen in constructies waar de chape niet voldoende hoog is voor de traditionele EasyFlow-kanalen. EasyFlow Betonstort zorgt op deze manier voor een sterk verhoogde flexibiliteit.

De EasyFlow Beton-kanalen zijn gemaakt van duurzaam en solide polyetheen aan de binnenzijde en polypropyleen aan de buitenzijde. Ze zijn antistatisch, en zijn beschikbaar in een diameter van 75 mm of 90 mm. Bochten kunnen eenvoudig gelegd worden, aangezien de geribde buitenmantel dankzij zijn ronde vorm zowel stevig als flexibel is. In tegenstelling tot bij ventilatiekanalen in staal ontstaan bij het inkorten van deze kunststof ventilatiebuizen geen vonken die schade kunnen aanbrengen aan onder meer ramen. Bovendien is EasyFlow Beton niet onderhevig aan corrosie.

De montage gebeurt snel en efficiënt: alle luchtverdelers (zowel inbouw als opbouw) zijn uitgerust met geïntegreerde sluitklemmen waarin de ventilatiekanaal vastgeklikt wordt. De installateur moet enkel de meegeleverde dichtingsrubbers op de ventilatiekanalen schuiven om een luchtdichte koppeling te garanderen. De klembeugel op de ronde aansluiting vermijdt dat het luchtkanaal los komt van de verdeler. Dankzij de verwijderbare klembeugel kan de buis te alle tijden snel losgekoppeld worden.

Praktische info:

 • Diameter: 75 of 90 mm
 • Geleverd op rol van 50m
 • Twee soorten instort-verdelers: de instort-verdeler (8 of 12 aansluitingen) of de verdelerbalk (6, 8, 10 of 12 aansluitingen) die haaks of recht kan aangesloten worden.
 • De verdelerkast wordt gebruikt als opbouw verdeler. Er zijn 4 versies (5, 6, 10 en 15 aansluitingen) voor de 75 mm luchtkanalen en 1 versie (6 aansluitingen) voor de 90 mm luchtkanalen.
 • Handige toebehoren: afsluitdoppen voor niet-gebruikte verdelers, afsluitdoppen voor de luchtkanalen (bijvoorbeeld ter bescherming tijdens de ruwbouw), tussenstukken voor korte bochten van 90°, klemmoffen, dichtingen en klembeugels.

Vasco Ventilatie-units D350 en D425 met warmteterugwinning zorgen voor comfortabel en efficiënt binnenklimaat
Met de all-in-one WTW-units, biedt Vasco voor bijna elke mogelijke toepassing een oplossing, zowel in nieuwbouw- als in renovatieprojecten. Deze nieuwe generatie ventilatiesystemen met warmteterugwinning koppelen efficiëntie aan gebruiksgemak en een fluisterstille werking.

De nieuwe D350 en D425 bevatten een breed pallet aan extra functionaliteiten die doorgaans optioneel zijn. Zo zorgt de constante volumeregeling voor een gegarandeerde luchtbalans. Dankzij de automatische by-pass schakelt warmtewisselaar uit wanneer de temperatuur van de buitenlucht hoger is dan die van de afgevoerde binnenlucht. De units bevatten een F7 filter voor de toevoer en G4 filter voor de afvoer. Deze zuivert de binnenkomende lucht van pollen, bacteriën en fijnstof, met een constant, comfortabel en gezond binnenklimaat als resultaat.

 Vasco D350

D350 en D425 ontlenen hun naam aan het potentiële luchtdebiet, want ze hebben een maximaal luchtdebiet van respectievelijk 350 en 425 kubieke meter. Dankzij het hoog thermisch rendement (tot meer dan 85%), een luchtdichte bekleding van de metalen behuizing en de EBM-ventilatoren geniet de klant van een energiezuinige en fluisterstille ventilatie.

De units zijn bijzonder compact en licht van gewicht, wat het installatiegemak bevordert. De installateur kan gebruik maken van in-en uitstroomopeningen aan beide zijkanten en aan de boven-en onderzijde. De ventilatie-units zijn links en rechts omkeerbaar waardoor de installateur op elk moment de juiste opstelling van de units kan bepalen.

Praktische info:

 • Hoogte: 724 mm
 • Breedte: 764 mm
 • Diepte: 560 mm
 • Maximale luchtdebiet bij 150 Pa: 350 m3/h (Type D350) en 425 m3/h (Type D425)
 • Te koppelen aan Vasco Gateway

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details