NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Uitgebreid watermanagementsysteem integreert sanitair in gebouwbeheersystemen

Uitgebreid watermanagementsysteem integreert sanitair in gebouwbeheersystemen

De Duitse armaturenfabrikant Schell heeft het watermanagementsysteem SWS uitgbreid met gateways voor de integratie van electronische Schell-armaturen in moderne gebouwbeheersystemen. De SWS-gateways fungeren als een interface tussen de SWS-watermanagementserver van Schell en het gebouwnetwerk om de data-uitwisseling tussen de systemen betrouwbaar te laten verlopen. 

Het SWS-watermanagementsysteem is een volledig softwareplatform waarmee alle aspecten van het sanitair en het onderhoud op een centrale plek wordt aangestuurd en gemonitord. Naast een vereenvoudiging van het werk heeft het systeem ook een positief effect op de exploitatiekosten van het gebouw. 

Drinkwaterhygiëne

Met behulp van de gateway kan de vastgoedexploitant of gebouwbeheerder de belangrijkste functies centraal bewaken, aansturen en uitvoeren. Het systeem draagt zo bij aan een economisch beheer van gebouwen en de waarborging van de drinkwaterhygiëne. Sinds begin 2000 begon men steeds meer te beseffen dat niet alleen de armaturen maar ook het hele leidingsysteem moest bekeken

De SWS-gateways fungeren als een interface tussen de SWS-watermanagementserver van Schell en het gebouwnetwerk om de
data-uitwisseling tussen de systemen betrouwbaar te laten verlopen.

 

worden op vlak van hygiëne. Zo kunnen bijvoorbeeld stagnatiespoelingen op een gecontroleerde wijze worden geactiveerd of storingen worden geïdentificeerd. De beheerder van een gebouw is vrij in de keuze om de bediening van de kranen via het SWS-watermanagementsysteem of via het gebouwautomatiseringssysteem te laten verlopen.

Schell-watermanagementsysteem

Het systeem is individueel programmeerbaar en zorgt voor de online aansturing en bewaking van de wateraanvoer van maximaal 64 wastafels, douches, toiletten en urinoirs per server en kan eenvoudig met meerdere servers uitgebreid worden. Een groot voordeel van het SWS-systeem ten opzichte van vergelijkbare systemen is dat het watermanagementsysteem niet alleen via kabel, maar ook draadloos of een combinatie van beide aangestuurd kan worden. De verbinding wordt gelegd via een draadloos mesh-netwerk, dat zelfs over lange afstanden een goed bereik garandeert. Met het Schell-watermanagementsysteem krijgt de gebouwenbeheerder voor de sanitaire installatie een krachtig instrument in handen.

Lager waterverbruik

SWS-watermanagementsysteem kan eenvoudig in elk bestaand lokaal netwerk of gebouwbeheer geïntegreerd worden. Het managen van het sanitaire luik wordt zo een eenvoudige opgave voor de gebouwbeheerder terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een verhoogde veiligheid van de drinkwaterinstallatie, een betere hygiëne en een lager waterverbruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details