NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Uitgekiend gamma aan producten en oplossingen helpt energietransitie versnellen

Uitgekiend gamma aan producten en oplossingen helpt energietransitie versnellen

Consumenten tonen een toenemende interesse in duurzame producten en oplossingen, met een duidelijke voorkeur voor opties die een positieve bijdrage leveren aan een milieubewuste levenswijze. Rexel Belgium heeft dat goed begrepen. Met het Sustainable Selection-gamma wil de toonaangevende distributeur van elektrisch materiaal voor de woningbouw, industrie, en commerciële sector de energietransitie mee helpen versnellen. Maar ook in de eigen bedrijfsvoering gaat de nodige aandacht naar duurzaamheid.

Sustainable Selection is een selectie van duurzame producten en het resultaat van een voortdurende samenwerking met toonaangevende leveranciers in de elektriciteits- en energie-industrie, waar­onder bedrijven zoals Schneider en Nexans. Het betreft producten die voldoen aan strikte duurzaamheidscriteria, bedoeld voor klanten die op zoek zijn naar duurzame oplossingen om hun energieverbruik te verminderen of hernieuwbare energie te kunnen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Rexel Belgium blijft zijn aanbod voortdurend verbeteren en verbreden om aan de stijgende consumentenvragen te voldoen en ook de Sustainable Selection zal dus continue worden aangepast en/of uitgebreid. 

“De toekomst is elektrisch”

“Onze Sustainable Selection belichaamt de voortdurende toewijding van Rexel aan de energietransitie. Samenwerking en innovatie zullen ons helpen een wereld met minder CO2-uitstoot en meer energie-efficiëntie te creëren. De toekomst is elektrisch en wij willen fundamenteel bijdragen aan de transitie daarnaartoe”, verwoordt de professionele distributeur in elektrisch materiaal het zelf. “Onze slagzin luidt dan ook ‘Electrifying solutions that make a sustainable future possible’. Ze dient als kompas voor al onze activiteiten. Sustainable Selection is daar een concrete uiting van.”

Maar Rexel Belgium maakt niet enkel met de producten die het verdeelt werk van een duur­zamere wereld. Ook in de eigen bedrijfsvoering staat duur­zaamheid voorop, met tal van initiatieven om de energie­transitie te versnellen en het milieu minder te belasten, zoals onder meer het verhogen van de energie-efficiëntie in hun gebouwen, het voeren van een verant­woord inkoopbeleid en het actief betrekken van mede­werkers bij de duurzaamheids­doelstellingen. “Dat alles maakt dat je ons gerust een koploper in elektrische vooruitgang en een versneller van de energie­transitie mag noemen”, zo besluit de distributeur.   

Sustainable Selection: what’s in a name?

De selectiecriteria:

  1. producten van leveranciers die het duurzaamheidscharter van Rexel hebben ondertekend en er zich zo toe verbonden hebben te voldoen aan strikt gedefinieerde sociale en milieunormen:
  2. producten die bijdragen aan de energietransitie;

Voorbeelden:

  • ledverlichting: deze energiezuinige verlichting vermindert het energieverbruik en de CO2 -uitstoot, waardoor klanten kosten besparen en hun milieu-impact verlagen;
  • hernieuwbare energieoplossingen: zonnepanelen, warmtepompen, thuisbatterijen … kortom: duurzame oplossingen voor het opwekken van hernieuwbare energie en het verminderen van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen;
  • elektrische laadpalen voor voertuigen: deze laadpalen bevorderen de overgang naar elektrische mobiliteit en verminderen de uitstoot van schadelijke gassen;
  • domotica voor slim en efficiënt energiegebruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details