Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Projecten

Unieke kabelgoot in Hasselts megaproject

De keuze voor de RKS-Magic®-kabelgoten van OBO Bettermann bleek in dat opzicht de juiste, met dank aan de schroefloze koppeling.

img_8063-kopieren

1 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In een groot project met een strakke timing is een efficiënte en flexibele realisatie van de elektrische installatie natuurlijk van groot belang. Dat was in Quartier Bleu niet anders. De keuze voor de RKS-Magic®-kabelgoten van OBO Bettermann bleek in dat opzicht de juiste, met dank aan de schroefloze koppeling.

OBO Bettermann wilde maar wat graag meewerken aan een prestigeproject als Quartier Bleu. Yvan Smet, Technisch Commercieel Afgevaardigde bij OBO Bettermann: “Dit project was natuurlijk een hot item in Hasselt. OBO Bettermann werkt al jarenlang samen met Elektriciteitswerken Janssens, het aannemersbedrijf dat de elektriciteit voor zijn rekening nam. We zijn dan ook snel rond de tafel gaan zitten om een oplossing uit te werken.”

Alle kabelgoten in Quartier Bleu zijn afkomstig van OBO Bettermann, meerbepaald de RKS-Magic®-kabelgoten. “Het grote voordeel van deze kabelgoten is dat er geen schroeven aan te pas komen, dankzij een geïntegreerd bevestigingssysteem met clips en sleuven”, zegt Smet. “OBO Bettermann was de eerste speler op de markt die een dergelijk type kabelgoot introduceerde. En anders dan bij producten van andere fabrikanten, klikken de RKSM-goten langs bovenaan in elkaar. Het unieke systeem van koppeling garandeert een kaarsrechte goot, in alle omstandigheden.”

OBO Bettermann

Stevigheid

“De sterkte van de goot zit hem vooral in de bodem”, vervolgt Smet. “Deze is voorzien van stevig doorgedrukte perforaties. Die zorgen voor een ­bepaalde profilering, wat de stevigheid van de goot ten goede komt. Het is bovendien mogelijk om de zijwand van de kabelgoot te verslijpen om een aftakking te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid.”

In totaal leverde OBO Bettermann meerdere kilometers aan kabelgoten aan Quartier Bleu, van verschillende formaten: de breedte varieert van 200 tot 600 millimeter. Naast de kabelgoten stond OBO Bettermann ook in voor de levering van zo’n dertigduizend andere producten, zoals klemmen, aftakdozen, overspanningsbeveiligingssystemen, brandwerende toepassingen, wand- en vloerkanalen en inbouwstopcontacten.

Tijdsdruk

In een enorm project als Quartier Bleu is een goede samenwerking cruciaal om de timing van de werf niet in het gedrang te brengen. “Er was nochtans heel wat tijdsdruk. Toch zijn we erin geslaagd om de timing te respecteren”, zegt Smet. “We werkten uitstekend samen met Elektriciteitswerken Janssens en groothandel SAREM. Al onze leveringen kwamen op tijd toe op de werf. Een nauwgezette opvolging en tijdige levering van de materialen is één van de sterktes van OBO ­Bettermann.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details