NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Unieke waterontharders ‘made in Belgium’
De productie gebeurt in samenwerking met maatwerkbedrijf De Brug vzw uit Mortsel.

Unieke waterontharders ‘made in Belgium’

De innovatieve Talent-ontharders zijn een op en top Belgisch product: de waterontharders worden lokaal geproduceerd, met onderdelen die niet van de andere kant van de wereld komen. Met zijn inzet op Belgische productie wil Delta het verschil maken in een wereld waarin kwaliteitscontrole, levertermijnen en ontsporende energie-en transportkosten aan belang winnen. 

De keuze voor op en top lokale productie is voor Delta even uniek als bewust. Hiermee wil de firma zich onderscheiden van de talloze elektrische water­ontharders, die door slechts enkele fabri­kanten worden geassembleerd en vervolgens in verschillende behuizingen onder verschillende merknamen worden verkocht. Delta wil het productieproces zoveel mogelijk in eigen beheer houden, zegt General Manager Jonas Hoebeke. “Onze waterontharder is de enige die volledig in België wordt geproduceerd – geen enkel ander bedrijf doet ons dat na. Alle onderdelen worden in een straal van 100 kilometer rond Antwerpen gemaakt. Het hart van de productie vind je in onze fabriek in Mortsel, waar alle Talent-ontharders geboren worden.” 

KIWA-keurmerk

Lokale productie biedt tal van voordelen voor de firma. Zo bespaart Delta op energie- en transport­kosten, en doet ook het klimaat hier een goede zaak aan. De installateur weet dat de materialen steeds voorradig zijn en dat levertermijnen gerespec­teerd worden. Bovendien behoudt Delta zo de volledige controle over het productieproces. Het eind­resultaat? Water­ontharders van een uitermate hoge – en gegarandeerde – kwaliteit. 

Dat uitte zich het voorbije jaar in het behalen van het KIWA-keurmerk. Enkel veilige en kwalitatieve apparaten, dat voldoet aan alle normen, kunnen dat keurmerk in de wacht slepen. Omdat Delta waterontharders hydraulisch werken, moet elk afzonderlijk onderdeel perfect passen. Daarom gebruikt men alleen hoogwaardig plastic voor de behuizing en onderdelen.

‘Elke ontharder die de fabriek verlaat wordt intensief getest.’

Intensief getest

Delta laat niets aan het toeval over, gaat Hoebeke verder. “Elke ontharder die de fabriek verlaat wordt intensief getest – in tegenstelling tot andere bedrijven, die hiervoor met steekproeven werken. Elke waterontharder wordt afzonderlijk op de waterleiding aangesloten. Het toestel wordt getest onder waterdruk, ook de werking van het spoelingmechanisme wordt onder de loep genomen. Pas als we er zeker van zijn dat élke waterontharder naar behoren functioneert, vertrekt deze naar de klant.”

Niet alleen de productie gebeurt lokaal, ook de ontwikkeling: de R&D-afdeling is ook in België gevestigd. De hydraulische Delta Water Softeners werken zonder elektriciteit – nog zo’n unieke troef. Het bedrijf is dan ook niet afhankelijk van de toelevering van elektronicacomponenten. Bovendien zijn de waterontharders hierdoor minder fragiel en bovenal innovatief. “De technologie rond hydraulische ontharders is pas eind jaren negentig uitgevonden. Het is dus een relatief jonge technologie, die nog altijd in volle ontwikkeling is. Met onze inzet op kwaliteit garanderen we dat onze ontharders in een residentiële setting zeker 15 à 20 jaar meegaan”, zegt Hoebeke. 

De hydraulische Delta Water Softeners werken zonder elektriciteit – nog zo’n unieke troef.

Sociale verantwoordelijkheid

De productie gebeurt in samenwerking met maatwerkbedrijf De Brug vzw uit Mortsel. Een bewijs dat Delta zijn sociale verantwoordelijkheid wil opnemen. “We stellen in De Brug dagelijks 30 à 40 mensen te werk, die weinig kansen genieten op de reguliere arbeidsmarkt. Zij zorgen voor de assemblage en het verpakken van de waterontharders”, aldus Hoebeke.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details