NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
UV-C: Covid-19 werpt een nieuw licht op de technologie

UV-C: Covid-19 werpt een nieuw licht op de technologie

Maar terwijl het gebruik van dergelijke lampen tot nu toe beperkt is gebleven tot enkele industrieën, is de vraag in alle sectoren wereldwijd geëxplodeerd sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie.

Wat is UV-C licht?

Licht met een golflengte tussen 100 en 280 nanometer wordt geclassificeerd als UV-C licht. UV-C licht heeft een uitstekende eigenschap: omdat UV-C licht niet van nature op aarde voorkomt, is het in staat om bacteriën en virussen te doden, met het sterkste effect tegen ziekteverwekkers die op 265 nanometer voorkomen. UV-C licht veroorzaakt aanzienlijke DNA-schade aan micro-organismen, wat uiteindelijk leidt tot het ontsmetten van de bijbehorende ziekteverwekkers. Kwikdamplampen worden momenteel beschouwd als de meest effectieve bron van UV-C straling.

VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN UV-C LICHT VOOR DESINFECTIE

UV-C licht: milieuvriendelijk en efficiënt. In vergelijking met andere desinfectiemethoden heeft UV-C licht een aantal voordelen: voor UV-C licht zijn geen chemicaliën en giftige stoffen nodig. Ziekteverwekkers zijn niet in staat om weerstand te vormen tegen UV-C straling. De straling maakt ziekteverwekkers in enkele seconden onschadelijk.

De korte duur van de behandeling verandert de eigenschappen van een product niet.

UV-C licht laat geen residu’s of verkleuringen achter op oppervlakken.

4058075522084_asset-10755427_LN_HOSUING_440_900_1 kopiërenOzon wordt niet geproduceerd in het bereik boven 240 nanometer. Om deze redenen wordt UV-C straling in sommige sectoren zoals de geneeskunde of de desinfectie van verpakkingen (bijvoorbeeld in de voedingsindustrie) al decennia lang gebruikt als een schoon desinfectiemiddel.

Professionele LEDVANCE T8 UV-C lampen en armaturen: meer dan alleen licht!

LEDVANCE T8 UV-C lampen (MADE BY LEDVANCE) produceren geen ozon tijdens de desinfectie, zijn C-VSA en E-VSA compatibel en voorzien van een standaard G13 lampvoet. De levensduur is 10.800 uur (L70/B50). LEDVANCE T8 UV-C lampen zijn verkrijgbaar in drie lengtes: 440 millimeter (15 watt / 25 watt), 900 millimeter (30 watt / 55 watt) en 1.200 millimeter (36 watt / 75 watt).

LEDVANCE UV-C armatuur LINEAIR HOUSING UV-C SENSOR

De LEDVANCE LINEAR HOUSING UV-C Sensor heeft een IR Sensor Safety Kit: 30 seconden vertraging bij het opstarten, de T8 UV-C lamp gaat uit zodra er mensen worden gedetecteerd. Een geïntegreerd, duurzaam E-VSA dat compatibel is met LEDVANCE UV-C T8 lampen, een detectiebereik tot 150 m² (afhankelijk van de hoogte van de installatie) en een anti-UV-coating op de lamphouder, schroeven en kunststof onderdelen. De LINEAR HOUSING UV-C Sensor is verkrijgbaar in twee lengtes: 440 millimeter (18 watt) en 900 millimeter (33 watt).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details