NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Uw partners voor sanitair en elektro
Preflex biedt ook een voorbedrade oplossing voor solar-installaties.

Uw partners voor sanitair en elektro

Sinds dit jaar bundelen Pipelife en Preflex in België de krachten. Op Install Day traden ze voor het eerst gezamenlijk naar buiten als partner voor de totaalinstallateur. Ze presenteerden een erg compleet assortiment aan oplossingen voor elektrische en sanitaire installaties voor zowel nieuwbouw als renovatie. De bezoekers konden zich bovendien aan meerdere interessante innovaties verwachten. 

Pipelife heeft een internationale reputatie opgebouwd als fabrikant van kwalitatieve kunststof leidingsystemen voor water, energie en data. Preflex is dan weer een Europese expert in voorbedrade buizen voor elektrische installaties. “Door onze krachten te bundelen, willen we inspelen op de sterke evolutie naar totaalprojecten in de installatiemarkt”, verduidelijkt Frank Kerkhofs, CEO van Preflex en Business Manager voor elektro en sanitair. “Het is een logische trend in deze tijden waar efficiëntie centraal staat. Wanneer de elektrische en sanitaire installaties door één enkel installatie­bedrijf worden geïmplementeerd, heeft dat immers een bijzonder positieve impact op de planning en de uitvoerings­termijn. Een extra voordeel is dat de leiding­systemen beter op elkaar worden afgestemd, wat de functionaliteit van het geheel van de installaties verhoogt. Dat is een goede zaak voor zowel het project als de eindgebruikers.”    

Tal van nieuwigheden

Op stand 191-195 konden de bezoekers van Install Day alvast ontdekken hoe uitgebreid het assortiment van Pipelife en Preflex is. Bovendien werden diverse nieuwigheden voorgesteld. “Zo kan u bij ons nu ook terecht voor oplossingen voor solarinstallaties”, vertelt sales manager Kris Desmet. “In het ‘Preflex Safe’-assortiment bieden we een combinatie met twee solarkabels 4 mm en een combinatie van twee solarkabels 4 mm en een aardingsdraad 6 mm. Omdat bij fotovoltaïsche installaties vaak langere afstanden moeten worden overbrugd, commercialiseren we deze oplossingen op 100 meter rollen én 200 meter haspels. Ook interessant is het nieuwe gamma brandveilige inbouwdozen van Reddy. Bij brand vormt zich een isolatieschuim dat de dozen volledig van de vlammen afsluit, waardoor tot 120 minuten functiebehoud gegarandeerd is. Bovendien zijn de inbouwdozen luchtdicht en geluidsisolerend. Dankzij de combinatie van deze eigenschappen zijn deze oplossingen ideaal voor veeleisende installaties in woonzorgcentra, scholen, ziekenhuizen, hotels, …

Frank Kerkhofs: “Wanneer de elektrische en sanitaire installaties door één enkel installatiebedrijf worden geïmplementeerd, heeft dat een bijzonder positieve impact op de planning en de uitvoeringstermijn.”

Drielaags binnenrioleringsysteem

Ook met Pipelife werden op Install Day alle registers opengetrokken. Zo stond de ‘Master 3 Plus’ in de spotlights. “Dit is het kwalitatieve en meest complete drielaags PP binnen­rioleringsysteem”, aldus Kris Desmet. “Deze inno­vatieve oplossing combi­neert optimale afvoer­prestaties met een uitstekende geluids­isolatie, hoge stijf­heid en een veilige, een­voudige installatie. Een gladde binnen­laag voorkomt afzetting. De stevige tussen­laag garandeert een hoge mate van stijfheid, robuust­heid en geluidsisolatie. En de zwarte buitenlaag biedt, naast een goede UV-bestendigheid, ook een uitstekende schokbestendigheid, zelfs bij lage temperaturen. Met het meest uitgebreide assortiment aan fittingen op de markt bieden we de beste oplossing voor een zeer flexibele en tijdsbesparende installatie.” 

Inspelen op behoeften

Zowel Preflex als Pipelife zijn zoveel meer dan een producent. “We proberen onze klanten en productgebruikers maximaal bij te staan”, aldus Kris Desmet. “We werken samen met de professionele groothandel om onze productassortimenten te commercialiseren, maar trachten ook dicht bij de installateur te staan. Op die manier volgen we de trends in de installatiebranche en stemmen onze productontwikkelingen af op behoeften van de professionele installateurs.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details