NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vaillant | aroTHERM plus

Vaillant | aroTHERM plus

Milieuvriendelijke en zeer efficiënte lucht/water-warmtepomp met monobloc-technologie

In september brengt Vaillant de aroTHERM plus op de Belgische markt, een efficiënte lucht/water-warmtepomp met monobloc-technologie. Deze milieuvriendelijke, fluisterstille warmtepomp kan in zowat elke omgeving haar waarde bewijzen, bij zowel renovatie als nieuwbouw. Ze onderscheidt zich ook nog eens in installatiegemak: op een dag tijd laat ze zich plaatsen.

Hoge temperaturen

Het natuurlijke, uitzonderlijk milieuvriendelijke koudemiddel R290 waarmee de aroTHERM plus werkt, maakt een hoge vertrektemperatuur tot 75°C* en warmwatertemperaturen tot 70°C mogelijk. Zowel vrijstaande woningen als halfopen bebouwing en rijhuizen vinden dan ook het nodige verwarmings- en warmwatercomfort in deze warmtepomp. Ze is bovendien beschikbaar in vijf verschillende vermogens: 3, 5, 7, 10 en 12 kW. Dat maakt deze warmtepomptechnologie als geen ander geschikt om niet enkel voor nieuwbouw, maar ook bij renovatieprojecten in te zetten, desgewenst met behoud van de bestaande radiatoren.

Fluisterstil en energie-efficiënt

Het Sound Safe System zorgt voor een fluisterstille werking van zowel de buiten- als de binneneenheid van de aroTHERM plus. De 5 kW-versie geeft in fluistermodus amper 28 dB(A) op 3 meter afstand. Ook in dichtbewoond gebied biedt een aroTHERM plus dus tal van mogelijkheden. Haar hoge energie-efficiëntie met een COP tot 5,4 bij een buitentemperatuur van 7°C en warmwatertemperatuur van 35°C en haar energieklasse tot A+++ (A+++ – D) vullen het troevenpakket van deze warmtepomp verder aan. Een combinatie met fotovoltaïsche zonnepanelen om de benodigde energie voor de aroTHERM plus zelf op te wekken, tilt de energievriendelijkheid van de warmtepomp nog een trapje hoger.

Milieuvriendelijk

Een aroTHERM plus voldoet trouwens aan de vereisten voor toekenning van een premie door de netbeheerder. Het natuurlijke R290 koudemiddel is bovendien niet agressief voor de ozonlaag en heeft een zeer laag GWP (global warming potential): slechts 3. Het heeft met andere woorden geen invloed op het broeikasgas. Gezien het F-gas-uitdoofscenario niet van toepassing is op natuurlijke koelmiddelen, vallen er op termijn geen risico op tekorten of prijsstijgingen door schaarste te vrezen.

Vaillant

Installatie op maat

Om voor elke klant tot een installatie op maat te komen, zijn er binnen het Vaillant-aanbod natuurlijk nog meer accessoires en oplossingen die zich uitstekend laten combineren met een aroTHERM plus.

De aroVAIR ventilo-convectoren vormen een zeer geschikte, kostenefficiënte en milieuvriendelijke aanvulling op de aroTHERM plus warmtepomp. Zeker in situaties waar installatiegemak van de verwarmingseenheden een belangrijke rol speelt. De aroVAIR ventilo-convectoren bieden de keuze tussen wand-, console-, cassette- en inbouwmodellen en zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende vermogens. De invertergestuurde motoren brengen de ruimte met een minimum aan energie op de gewenste temperatuur en nemen zowel verwarming als actieve koeling voor hun rekening.

Intelligente regeling

De intelligente, handige sensoCOMFORT-regelaar vormt de tussenschakel die over de energie-efficiëntie waakt door alle componenten van de installatie perfect op elkaar af te stemmen. Daarbovenop laat deze een soepele bediening van de verwarmingsinstallatie toe. Ook vanop afstand, via de mobiele sensoAPP.

Compact, uitgekiend ontwerp

Zowel de buiten- als de binnenunit van de aroTHERM plus vallen op door hun compactheid. De binnenunit, uniTOWER plus, heeft ongeveer de grootte van een koelkast en omvat naast alle hydraulische componenten een sanitaire warmwaterboiler van 190 liter. Dit uitgekiende ontwerp werkt een snelle installatie in de hand. Twee installateurs kunnen de klus in één dag tijd klaren en hoeven daarvoor zelfs geen gecertifieerde koeltechnieker te zijn.

Lange levensduur

Een aroTHERM plus heeft een stevige omkasting en de componenten zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Het ontwerp is erop gericht lang probleemloos mee te gaan. Een uitgebreid arsenaal aan ingebouwde beveiligingen draagt ertoe bij werkingsproblemen preventief te voorkomen. Omdat de warmtepomp ook niet onderhevig is aan een verplichte lekdichtheidscontrole blijven de onderhoudskosten dan ook laag.

* Dit is een technisch kengetal dat betrekking heeft op een maximaal temperatuurverschil tussen buitentemperatuur en vertrekwatertemperatuur. Aanvoertemperaturen boven 65°C verminderen het verwarmingsvermogen en het rendement van de warmtepomp aanzienlijk. We raden daarom ten zeerste aan om de verwarmingsinstallatie te ontwerpen met een maximale aanvoertemperatuur van 65°C.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details