NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Vakbeurs in Kortrijk Xpo toont ­installateurs duurzame oplossingen
De hoofdfocus van de nieuwe vakbeurs is natuurlijk zakendoen.

Vakbeurs in Kortrijk Xpo toont ­installateurs duurzame oplossingen

Eerste Belgische editie Solar Solutions / Green Heating Solutions

Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Nooit was de vraag groter dan nu, en daarom moet de installateur natuurlijk helemaal mee blijven met het verhaal. Daarom is de gecombineerde vakbeurs Solar Solutions / Green Heating Solutions voor installateurs ook zeker een bezoek waard. De vakbeurs biedt installateurs de kans om de nieuwste producten op het gebied van zonne-energie, duurzaam verwarmen, energieopslag en EV-laadinfrastructuur te ontdekken. 

Solar Solutions / Green Heating Solutions wordt in een klap de grootste vakbeurs voor duurzame energie in België.

Op woensdag 25 en donderdag 26 oktober vindt de eerste Belgische editie van deze beurs plaats, in Kortrijk Xpo.

De editie in Kortrijk is de eerste Belgische, maar het is een beproefd recept. Het is immers al de derde editie van Solar Solutions / Green Heating Solutions. De internationale succesformule toont zich verder met de drukbezochte beurzen Solar Solutions Amsterdam en Solar Solutions Düsseldorf. Dankzij de intensieve samenwerking met ODE, de Vlaamse organisatie voor duurzame energie, die aanwezig zal zijn met sectorfederaties PV Vlaanderen, het Warmtepomp Platform en het Warmtenetwerk Vlaanderen is een hoogstaand kennisniveau gewaarborgd.

Voor de vakbeurs zullen er meer dan 125 exposanten uit 8 landen aanwezig zijn, en worden er maar liefst 8.000 bezoekers verwacht. Hierdoor wordt Solar Solutions / Green Heating Solutions in een klap de grootste vakbeurs voor duurzame energie in België.

Elk deelaspect van de beurs heeft zijn focus.

Focus

De hoofdfocus van de nieuwe vakbeurs is natuurlijk zakendoen. Ze richt zich op het verbinden van nationale en internationale fabrikanten, distributeurs en groothandels met installateurs, adviseurs, ontwikkelaars en andere duurzame professionals in België en Noord-Frankrijk. Maar er is meer.

Naast netwerkmogelijkheden is er op de vakbeurs ook ruimte voor verdieping. Op twee seminarpleinen worden er seminars ingericht, waarbij onafhankelijke experts hun kennis komen delen over de nieuwste innovaties en vooruitblikken op de toekomstige markttrends op vlak van zonne-energie, energieopslag en duurzame verwarming in België en Europa. Het programma van de seminars wordt nog bekend gemaakt.

De vakbeurs in Kortrijk Xpo is uitgerust met een Innovation Boulevard, waar alle recente innovaties te vinden zijn.

Elk deelaspect van de beurs heeft zijn focus. Op Solar Solutions kunnen bezoekers terecht voor een breed aanbod aan efficiënte zonnepanelen, slimme omvormers en installatievriendelijke montagesystemen. Op dit deel van de beurs wordt er ook aandacht geschonken aan energieopslag voor zowel grootzakelijke als residentiële gebruikers, en ook het elektrisch vervoer wordt niet vergeten: voor alle ins and outs van laadinfrastructuur moet je hier zijn. Green Heating Solutions – what’s in a name -behandelt op zijn beurt alle aspecten van duurzame HVAC, van (hybride) warmtepompen tot warmtenetten, en van ventilatie tot isolatie.

Innovation Boulevard

De vakbeurs in Kortrijk Xpo is uitgerust met een Innovation Boulevard. Immers, innovatie is de hoeksteen van de branche, en zeker van het duurzame aspect ervan. Op deze boulevard is een onafhankelijke tentoonstelling van de beste producten die recent op de markt verschenen te vinden. En daar hangt een beloning aan vast: het beste product in elke categorie zal een Best Innovation Award mee naar huis mogen nemen.

Niet alleen producten, ook installateurs kunnen zich met elkaar meten op de beurs. Dat doen ze in de European Solar Games. In die Games worden vakmanschap, veiligheid en snelheid allemaal beoordeeld terwijl de installateurs zonnepanelen op een modelwoning installeren.

De toegang tot Solar Solutions / Green Heating Solutions is voorbehouden aan een vakpubliek uit de sector van duurzame energie.

De toegang tot Solar Solutions / Green Heating Solutions is voorbehouden aan een vakpubliek uit de sector van duurzame energie.

Tickets zijn gratis mits het gebruik van invitatiecode INSTALLBOUW.
Zonder code kosten tickets €75 per persoon, exl. BTW.

Tickets zijn beschikbaar via www.solarsolutions­kortrijk.be.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details