NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Van schakelkastinnovatie naar systeemperfectie

Van schakelkastinnovatie naar systeemperfectie

Het Rittal schakelkastsysteem VX25 is de eerste behuizing die helemaal werd ontwikkeld op maat van de vereisten voor een hogere productiviteit in de sturings- en kastenbouw én van de Industrie 4.0 productieketen. Met de leuze ‘Systeemperfectie’ belooft Rittal een belangrijke innovatiesprong, gebaseerd op een ruime ervaring en intensieve dialoog met de klant. VX25 biedt maximale datakwaliteit en -consistentie, sterk verminderde complexiteit, tijdbesparing en een veilige assemblage.

Hoe het beste nog beter maken? Deze vraag lag bij Rittal aan de basis van de ontwikkeling van het schakelkastsysteem. Kortere doorlooptijden in engineering en montage, gereduceerde complexiteit en een volwaardige bouwsteen voor de huidige digitalisering. Eigenschappen die de kast 100% compatibel maken met Industrie 4.0. Het is immers uitsluitend de combinatie van de eigenlijke schakelkast en zijn digitale tweeling die voortaan zal kunnen voldoen aan alle digitaliseringsvereisten – van online configuratie en engineering over montage tot automatisering, logistiek en onderhoud.

Intensieve dialoog met de gebruiker

Doorslaggevend element bij de ontwikkeling van de nieuwe kast was een grootschalig onderzoek bij kleine, middelgrote en grote bedrijven wereldwijd. Deze gebruikersanalyse leverde bijzonder waardevolle resultaten op. Zo’n 150 concrete vereisten voor de bouw van een nieuwe kast werden eruit gekristalliseerd, aangevuld met de resultaten uit bevraging bij klanten. Tijdens de ontwikkelingsfase hield Rittal met het belangrijkste rekening.

Hoe het beste nog beter maken? Deze vraag lag bij Rittal aan de basis van de ontwikkeling van het schakelkastsysteem.

 

Resultaat: een kast die werkt in functies en processen

Het schakelkastsysteem VX25 staat voor veelzijdige mogelijkheden, een antwoord op alle klantvereisten en een perfecte symmetrie. Nooit eerder werd een schakelkast zo consequent afgestemd op maximaal gebruiksnut. Net als de kastenbouwer zelf denkt en werkt de VX25 in functies en processen.

Kastprofiel als kern van de innovatie

Het innovatieve profiel onderscheidt zich door de beschikbare ruimte, de efficiëntie bij engineering en montage, de uitbreidingsmogelijkheden, de stabiliteit en daarmee ook door de veiligheid en flexibiliteit in het atelier bij de klant.

‘Systeemperfectie’, de leuze staat tegelijk ook voor een productie volgens hightech standaarden. Om het nieuwe kastprofiel van de VX25 te kunnen maken, investeerde Rittal in een gloednieuwe productie-installatie. Volautomatische installaties met in totaal 31 las- en handlingsrobotten garanderen maximale kwaliteit, precisie en stabiliteit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details